StoryEditorOCM
KulturaCLASSIC & JAZZ

Gudački kvartet DSO-a i Elvis Stanić trio večeras u Dvoru

Piše PSD.
20. rujna 2018. - 15:22
I klasična i jazz glazba večeras će odzvanjati prostorom Kneževa dvora. U sklopu 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto te u sklopu Dana kulturne baštine u Dubrovniku, od 20 sati nastupit će Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a od 21.30 sati Elvis Stanić trio.
Gudački kvartet DSO-a čine mladi dubrovački glazbenici, violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violist Šimun Končić i čelistica Mihaela Čuljak. Riječ je o glazbenicima koji su se po povratku sa studija i niza osvojenih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, vratili u svoj Grad i danas djeluju kao članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Za ovu prigodu priremili su Simfoniju br. 3 u D duru i Simfoniju br. 7 u G duru Luke Sorkočevića; Mozartov Divertimento u D duru i Haydnov Kvartet br. 2 „Kvintni“.
U nastavku glazbene večeri, u 21.30 sati, nastupit će jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, Elvis Stanić. Ovaj glazbenik Vođa je «Elvis Stanić Groupa», jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Elvis Stanić kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Nakon završetka klasične glazbene edukacije, posvećuje se jazz, blues i rock gitari. U 70-ima i 80-ima sklada i vodi nekoliko rock i pop bandova, djeluje kao studijski glazbenik i glazbeni producent na mnogim vrhunskim pop projektima glavnih zvijezda hrvatske glazbene scene.
Ulaznice za koncerte su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncert. a na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.
26. travanj 2024 05:11