StoryEditorOCM
KulturaPOČELA 47.SLAVISTIČKA ŠKOLA

Dožupanica Marević: Prenoseći znanje, otvarate vrata Hrvatske svijetu

Piše DV
20. kolovoza 2018. - 16:07

Zamjenica župana durovačko- neretvanskog Žaklina Marević pozdravila je danas sudionike 47. seminara Zagrebačke slavističke škole. U svom uvodnom obraćanju ona je naglasila kako joj je čast biti na 47. hrvatskom seminaru za strane slaviste te pozdraviti sve kako u svoje osobno ime tako i u ime Dubrovačko-neretvanske županije.

-Lijepo je što ponovno birate Dubrovnik- prekrasnu kulturološku pozadinu i ovom hrvatskom seminaru za strane slaviste. Cijenjeni profesori, voditelji slavističke škole, hvala vam što svojim radom na izuzetno kvalitetan način predstavljate našu zemlju, te prenosite svoje znanje na mlade ljude i tako dajete svoj doprinos RH, otvarajući vrata svijetu- rekla je za mjenica Marević te dodala:

-Drage studentice i studenti, učeći naš jezik, vi vrijedno radite na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti. Hrvatsku kulturu čini skup vrijednosti iz davne povijesti koje su se vremenom oblikovale, pa danas uživamo u njenom bogatom repertoaru i snažnim emocijama koje nas uz nju vežu. Vjerujem da ste te vrijednosti već spoznali.

26. travanj 2024 18:18