StoryEditorOCM
KulturaNAJAVLJENA NOVA PREMIJERA U KMD-u

COPPELIA Romantična priča ispričana baletnim koracima učenika Umjetničke škole

Piše PSD.
22. svibnja 2018. - 15:51

Naslov „Coppelia“ Lea Délibesa spojila je dvije ustanove, Umjetničku školu Luke Sorkočevića i Kazalište Marina Držića. Naime, učenici Baletnog udjela UŠLS-a premijerno će 26. svibnja s početkom u 20 sati na velikoj sceni dubrovačkog teatra izvesti priču o mladiću Franzu i lutki Coppeliji. Autorski tim (koreografija i režija) ove koprodukcije čine Gousel Galioullina, Zrinka Japunčić, Doris Pavleković, Tea Prkačin i Alida Vuković.

Ravnatelji KMD-a Ante Vlahinić napomenuo je okupljene na dugogodišnju suradnju između dvije ustanove te naveo kako se ovim projektom ona osnažuje i produbljuje. Ni Slobodan Begić, ravnatelj Umjetničke škole, nije krio oduševljenje ovom suradnjom. Naglasio je kako učenici Baletnog odjela UŠLS-a zasigurno imaju što pokazati dubrovačkoj publici. Čestitao je mentoricama i učenicama te zahvalio svima na realizaciji ovog projekta.

Japunčić je navela kako je njezina i želja njezinih kolegica približiti klasični balet dubrovačkoj publici. Dodala je kako upravo KMD ima sve uvjete za to. Njezine suradnice, Galioullina, Pavleković, Prkačin i Vuković otkrile su kako u predstavi sudjeluje 70-tak djece te da su koreografiju prilagodile dječjem uzrastu. U probama je sudjelovao i Edi Jertec (doktor Coppelius) koji je izrazio svoje zadovoljstvo radom na projektu te poručio kako bi unutar UŠLS-a volio vidjeti i odjel za glumu. Također, srž predstave je i mladi te jedini baletan u grupi - Orlando Bratičević koji će naravno igrati ulogu Franza. 

Scenografkinja je Anamarija Obradović, kostimografkinja Renata Sekulović, prilagodbu glazbe priredio je Viktor Lenert, dizajn svjetla Silvio Giron, narator je Sebastijan Vukosavić, a inspicijentica je Anita Bubalo.
Reprizna izvedba predstave na rasporedu je 27. svibnja s početkom u 20 sati. Ulaznice za premijeru i reprize su simboličnih 30 kuna. bLu
 

26. travanj 2024 04:41