StoryEditorOCM
KulturaPETAK

Što donosi ovogodišnja Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik?

Piše DV
23. siječnja 2018. - 15:08

Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na Noć muzeja u petak, 26. siječnja, od 18 do jean sat iza ponoći. U suradnji s Klubom Lazareti i udrugom Festa Dubrovnik organiziraju DU ROCK PARADU, od 19 sati, a nastupit će DaRiva/Toboggan, Valetudo, Embassy 516, Ad Libidum, Lapadske Tratinčice, Banditen Strasse, D & F, Dapal i The Beatless Trio.

Od 18 sati, i svaki sljedeći puni sat do 21 sat, uz stručno kustosko vodstvo, posjetitelji će imati priliku pogledati najveću međunarodnu izložbu otvorenu u Dubrovniku u 2017. godini, izložbu jednog od najcjenjenijih suvremenih fotografa, Ahmeta Ertuğa pod nazivom „Točka iščeznuća“.

Kustosi UGD provest će posjetitelje kroz najvažnija djela hrvatske umjetnosti 20. stoljeća, od Vlaha Bukovca preko Ljuba Babića, Vojina Bakića, Iva Dulčića, Dušana Džamonje do Julija Knifera i Kuzme Kovačića, kao i pokazati djela međunarodno relevantnih umjetnika, od Jana Fabrea, Roberta Farbera, Tonija Benettona do Ahmeta Ertuğa. Vodstva počinju u 18,30, 19,30, 20,30, i u 21,30.

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u Noći muzeja posjetitelji će moći pogledati izložbu mlade akademske slikarice i ilustratorice Jelene Bando pod nazivom „Pravi prostor“. Za glazbeni dio programa pobrinula se udruga „Sve ostalo je glazba“ koja će izvoditi svoje 30-minutne programe tako predstavljajući neke od najpoznatijih glazbenih djela, od kojih posebno treba izdvojiti skladbe Ludomira Rogowskog, poljskog skladatelja, dirigenta i glazbenog pisca koji je je živio i stvarao u Dubrovniku (u samostanu sv. Jakova) sve do svoje smrti 1954. godine. Koncerti započinju u 18, 19, 20, 21, 22 i 23 sata.

Istog se datuma obilježava i dan rođenja dubrovačkog slikara Đura Pulitike. U Atelijeru Pulitika, gdje je slikar stvarao sve do 2006. godine, UGD će izložiti umjetnikove radove od kojih neke dosad publika nije imala prigode vidjeti.

26. travanj 2024 06:26