StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

TEATAR BURSA Izvedena druga ovosezonska premijera "U furestoj smo zemlji"

Piše PSD.
23. studenog 2017. - 00:38

Na maloj sceni teatra Bursa odigrana je druga ovosezonska premijera u produkciji Kazališta Marina Držića pod nazivom "U furestoj smo zemlji". Tekst je napisao Matko Sršen koji je ujedno i redatelj, a u komadu glume Mirela Brekalo-Popović (Mama) i Marija Šegvić (Rina).

- Volim da se stvari na pozornici raspliću po mojim željama, što u životu baš i nije slučaj. Stoga se usrdno nadam da se u ovom plačljivom komadu "U furestoj smo zemlji" nitko od gledalaca neće prepoznati i osobito sam se oko toga trudio i kao pisac i kao redatelj. Osim toga, komedijicu sam napisao prije više godina, i upravo je s tom namjerom "izvukao iz naftalina", da se današnje Dubrovkinje i Dubrovčani ni slučajno ne bi mogli u njoj prepoznati. Komediji sam (ukoliko je to uopće smiješna stvar) dometnuo podnaslov: "Monada za dvije mone", kako bih što jasnije istaknuo da lica koja su u njoj pripadaju svijetu fantazije ili u najmanju ruku - svijetu dubrovačke prošlosti. Danas u Gradu više nema nekadašnjih oriđinala, a tek mone među Dubrovkinjama više ne možeš naći pa sve da ih tražiš i svijećom. (...) Danas tu, istina u sve manjem broju, živi ozbiljna čeljad zauzeta turizmom i drugim djelatnostima u vezi sa stjecanjem sigurnog novca, a Rim, Petrunjele i Pomete zamijenili su Kraljev grudobran, Robin Hood i James Bond, koji zacijelo nemaju ni sa mnom ni s mojim komadima ama baš nikakve veze, tako da se više i ne bojim prepoznavanja, napisao je Sršen u katalogu predstave.

Glazbena suradnica je Paola Dražić Zekić, oblikovatelj svjetla je Silvio Giron, a scenograf i izbor kostima potpisuje Marin Gozze. Inspicijentica je Ivana Ljepotica. Repriza predstave na rasporedu je 23. studenog s početkom u 20 sati u teatru Bursa.

26. travanj 2024 08:15