Vijesti Kultura

UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

IZLOŽBA NINOSLAVA KUNCA Marin Držić za napredne korisnike

 UMJETNIČKA GALERIJA DUBROVNIK

U sklopu četvrtog izdanja "Dana kreativnih i kulturnih industrija" u Umjetničkoj je galeriji otvorena izložba hrvatskog ilustratora Ninoslava Kunca pod nazivom "Marin Držić za napredne korisnike". Na otvorenju je govorio dubrovački redatelj Davor Mojaš. 

Kunc je rođen u Zagrebu 1957., a svestrani je likovni umjetnik. Diplomirao je Likovni smjer na Pedagoškoj akademiji. Studirao je i na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Na stripovskoj se sceni javlja još od vremena tjednika "Polet". Osim ilustracijom, bavi se crtanjem stripova, karikatura i grafičkim dizajnom. Ilustrirao je više od pedeset knjiga za djecu, ponajviše u poznatim bibliotekama „Vjeverica“ i „Stribor“, te mnoge udžbenike i stručne knjige.

Za svoj rad dobio je niz priznanja i nagrada, među ostalim i Nagradu Oktavijan za animirani film. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik. Bila je ovo prilika i za podsjećanje na davnu izložbu Ninoslava Kunca i, sada pokojnog, Radovana Devlića, u organizaciji Lausa, lista omladine Dubrovnika i Studentskog teatra Lero, u galeriji Foto kluba Marin Getaldić, te promocija novog stripa Brojalica za nesan, snomorica Marina Držića, kojeg je po scenariju Davora Mojaša nacrtao Ninoslav Kunc.

Dv
 

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

ĐIR EUROPOM Svi dobili

ĐIR EUROPOM Svi dobili
I Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), i Ante Tomić (Barcelona Lassa), i Lukša Andrić (Szolnoki Olaj) su ostvaril...
ĐIR EUROPOM Svi dobili