StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvoditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice

STJEPAN ĐURIČIĆ O SLUČAJU SUMNJE NA KORONAVIRUS U DUBROVNIKU Pacijent je došao s febrom i kašljem, sutra ćemo znati što mu je

Piše Dube Marjanović Ladašić
4. veljače 2020. - 17:08

- Jučer je u večernjim satima muškarac u dobi od 29 godina, hrvatski državljanin, primljen u Opću bolnicu Dubrovnik na Infektološki odjel sa simptomima respiratorne infekcije. Naknadnom obradom ustanovilo se da ima upalu pluća - rekao je voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice dr. Stjepan Đuričić o slučaju sumnje na koronavirus u Dubrovniku.

- On se 31. siječnja vratio s Tajlanda, gdje je bio u Bangkoku, Pukhetu i Koh Phi Phiju i vratio se preko Bangkoka i Istanbula doma. S obzirom da se radi o području gdje je, prema podacima CDC-a, 19 oboljelih od korona virusa, stavljen je u izolaciju i liječimo ga - istaknuo je dr. Đuričić.

- Njegovo stanje je stabilno. Kad se pojavio, imao je povišenu tjelesnu temperaturu i kašljao je. Iako je stabilno, bolest još traje, a mi ćemo učiniti sve da ga zbrinemo na najbolji mogući način - istaknuo je liječnik i voditelj Odjela za infektologiju dubrovačke bolnice.

Dodao je da su uzorci poslani u Zagreb i nadaju se nalazu sutra do kraja dana. 

Vezane vijesti

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK Muškarac preventivno stavljen u izolaciju zbog sumnje na koronavirus
LJILJANA BETICA RADIĆ Koronavirus se neprekidno širi, za nas nisu opasni radnici na Pelješkom mostu, nego turisti

03. svibanj 2024 06:09