StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAMERIKANCI VOLE DUBROVNIK - TURISTIČKI SAJAM U NEW YORKU

Iz Philadelphije 'dolljeću' zbog kulturne baštine, lokacija snimanja Game of Throne ali i gastronomije!

Piše DV
25. siječnja 2020. - 14:54
Hrvatska je među najtraženijim turističkim destinacijama na sajmu turizmaTravel Show u New Yorku, a to poručuju iz Hrvatske turističke zajednice, potvrđuju rezultati istraživanja tržišta i najave bukinga glavnih turističkih udruženja.

-Predstavljanje hrvatske turističke ponude na sajmu u New Yorku od strateškog je značaja posebice ako znamo da američko tržište za Hrvatsku predstavlja jedno od najvažnijih dalekih tržišta s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet. Nastavak letenja American Airlinesa na relaciji Philadelphia – Dubrovnik dodatno će potaknuti turistički promet iz SAD-a u ovoj godini, a krajnji cilj na kojem intenzivno radimo je jače zračno povezivanje SAD-a i Hrvatske", poručio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić.
Istaknuo je da je u Hrvatskoj tijekom prošle godine zabilježeno 655 tisuća dolazaka i više od 1,8 milijuna noćenja američkih turista, što predstavlja godišnji rast prometa od 12 posto.


Inače, kao glavni trendovi u putovanju Amerikanaca u prošloj godini su multi generacijsko putovanje, otkrivanje novih destinacija i autentičnih iskustava - "Live Like A Local" iskustvo, "transformacijsko" putovanje, odgovorni turizam, aktivni turizam te krstarenja. Amerikanci u Hrvatskoj posebno vole posjete prirodnim i kulturnim atrakcijama s naglaskom na UNESCO lokalitete, nautički turizam, aktivni odmor te posebno posjete lokacijama gdje je snimana poznata HBO serija Game of Thrones, ali i eno-gastronomska iskustva. Najviše posjećuju Dubrovnik, Split i Zagreb.

New York Times Travel Show obiđe više od 35 tisuća posjetitelja koji razgledavaju ponudu više od 700 izlagača iz 175 zemalja svijeta što ovaj sajam čini najvećim turističkim sajmom u Sjevernoj Americi.
26. travanj 2024 10:22