Vijesti Hrvatska i svijet

PLENKOVIĆ POTVRDIO

Hrvatska kandidatkinja za europsku povjerenicu bit će Dubravka Šuica

PLENKOVIĆ POTVRDIO
Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak se u Opatiji obratio novinarima te je potvrdio da će hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije biti Dubravka Šuica, a da će za novog političkog tajnika HDZ-a predložiti potpredsjednika Hrvatskog sabora Antu Sanadera, piše Jutarnji list.

Na početku su ga novinari pitali o upadu istražitelja u kuću njegova bivšeg ministra uprave i bivšeg političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića. - Riječ je o aktivnostima koje provodi policija i DORH temeljem naloga suda, kratko je rekao, ne želeći dalje komentirati.

- Ja ću sutra predložiti Predsjedništvu HDZ-a da Ante Sanader postane novi politički tajnik, dodao je Plenković.

Novinari su ga zatim pitali o informaciji da se s budućom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen već jučer sastala Dubravka Šuica.- Nakon internih konzultacija i razgovora s Ursulom von der Leyen, sutra ćemo na užem kabinetu donijeti odluku da na sjednici Vlade u četvrtak Hrvatskom saboru predložimo Dubravku Šuicu da postane nova članica EK u ime RH, kazao je Plenković. Na pitanje je li Šuičin sastanak s von der Leyen i prije formalnog prijedloga zaobilaženje hrvatskih institucija, premijer kaže da nije.

Upitan o plaćama u zdravstvu, Plenković kaže da se sve radi kako bi bilo financijski održivo za proračun i u dobroj vjeri. Dodao je i kako je porasla prosječna plaća u RH.
- U našem mandatu rastu i plaće i mirovine, vidi se i efekt gospodarskog rasta, a to je bio cilj programa naše vlade, kaže premijer.Kada je riječ o slučaju Elizabete Mađarević koja je suspendirana i povučena s mjesta prve tajnice veleposlanstva u Berlinu i reakciji Njemačke na taj slučaj, Plenković kaže kako je riječ samo o medijskim napisima te da nije bilo službenih komentara iz Njemačke, piše Jutarnji list.
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Otvoren most dr. Franja Tuđmana

Otvoren most dr. Franja Tuđmana
Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila sinoć je bio zatvoren most dr. Franja Tuđmana. Jaka bura diljem Dalmac...
Otvoren most dr. Franja Tuđmana