StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOHLEPI NEMA KRAJA

Odsjekli vrhove borova radi boljeg pogleda iz apartmana, navodno im pomogle komunalne službe?!?

Piše DV
16. kolovoza 2019. - 16:37
Dokud seže ljudska bezočnost i pohlepa nijemo svjedoče posječeni vrhovi borova na rivi u Crkvicama na Pelješcu. Slikovito malo mjesto, poznato po blagdanu svetoga Roka koji se slavi baš danas, ostat će uskoro bez lijepog drvoreda koji je davao hlad ljudima i automobilima, jer kad se stablu posječe vrh, ono se brzo osuši.
O razlozima ovog bezočnog čina progovorili su anonimni mještani, koji su za Zeleni telefon Eko fon javili da su to učinili vlasnici apartmana kojima su borovi - smetali pogledu. Je li moguće da je razlog tako banalan, da je tek odraz pohlepe i samovolje nekih iznajmljivača koji bi dan naplatili 10 eura više za bolji pogled?
O svemu ovome više bi trebali reći u Državnom inspektoratu, gdje je slučaj prijavljen. Navodno je sve izvedeno uz pomoć komunalnih službi, što je još tragičnije u cijeloj priči, javlja Jadranka Šimunović, voditeljica Zelenog telefona Eko fona.
- Tko je posjekao vrhove trima zdravim 50-godišnjim borovima u Crkvicama kod Kune Pelješke?, pitali su nas zabrinuti mještani i Kune i Crkvica preko našeg Zelenog telefona. Žale nam se kako su vlasnici kuće za odmor u Crkvicama, koji inače žive u Dubrovniku, uz pomoć Komunalnih službi jedan dan samo došli i posjekli trima borovima vrhove jer im smetaju pogledu iz apartmana kuće! - javlja Šimunović medijima.
- Mještani Crkvica i Kune ne mogu doći sebi jer ovako nešto još nisu vidjeli. Boje se da će posjeći i vrhove ostalim borovima. U civiliziranom svijetu sve čine da bi zaštitili stablo, a kod nas sve čine kako bi ga uništili! Do kada? Gdje su odgovorne institucije za zaštitu prirode? - zaključila je.
26. travanj 2024 06:40