StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA

U Europskom parlamentu obilježen Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Piše DV Foto: DV
20. studenog 2018. - 22:10
Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i ove su godine na prigodan i dostojanstven način obilježili 27. Dan sjećanja za sve žrtve Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu. Kao i svake godine od pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu organiziraju molitvu i sjećanje te tako odaju počast nevinim žrtvama i hrvatskim braniteljima.
 
Trenucima molitve i sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u prostorijama Europskog parlamenta u Bruxellesu prisustvovali su hrvatski zastupnici iz svih političkih grupa u Europskog parlamentu, članovi Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri Europskoj uniji te asistenti i stažisti.
 
Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu zahvalila je prisutnima što su na dostojanstven način obilježili održavanje ove važne obljetnice i pritom poručila:
 
„Na današnji dan prisjećamo se svih poginulih branitelja i nevinih žrtava Vukovara i Škabrnje. Sjećanje na njih budi osjećaj ponosa jer bez njihove žrtve ne bi postojala suverena i europska Republika Hrvatska, no isto tako budi i osjećaj zahvalnosti jer je teškom mukom izborena sloboda hrvatskog naroda. Neka je svima vječna slava i hvala!“
26. travanj 2024 15:50