StoryEditorOCM
DubrovnikJOŠ JEDNA DUBROVAČKA TRPEZA: PRIKUPLJENO 77.000 KUNA!

FOTO: Pogledajte tko je sve uživao u delicijama na Stradunu

Piše Dube Marjanović Ladašić
Foto: Tonči Plazibat/HANZA MEDIA
21. listopada 2018. - 18:47
Tradicionalna gastro manifestacija Dubrovačka trpeza održala se danas na Stradunu s početkom u podne, i već po običaju, rasprodala se i pojela u vrlo kratkom vremenu.
Ovo je 11. Trpeza po redu, a zasigurno i jedna od najdužih - postavljeni stol s delicijama na Stradunu dug je 200 metara!
- Današnji događaj Dubrovačke trpeze događaj je u u kojem naši ugostitelji prezentiraju najbolje od onoga što nude u svojim restoranima. Ovo je svojevrsna zahvala svojim sugrađanima, ali i Grada njima na zajedničkoj plodonosnoj i uspješnoj suradnji u ovoj 2018. godini - rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. - Iznimno smo zadovoljni s komunakcijom s našim ugostiteljima. Pokazali smo da znamo biti strogi kada to trebamo biti, ali istovremeno smo pokazali da imamo razuma i želimo biti partneri te surađivati. Vjerujem da će u budućnosti ova Trpeza doći s kraja na kraj Straduna, što znači da će se pridružiti i svi oni koji to do ove godine nisu - naglasio je gradonačelnik, te dodao kako su se ove godine Trpezi pridružili i ugostitelji s Korčule. - Dubrovnik nikad nije bio i ne treba ga gledati samo kao na grad u zidinama. Imamo našu ponudu i u Konavlima, uskoro ćemo na Prevlaci imati Muzej mornarice, u Stonu imamo stonske zidine i u Slanomu Knežev dvor, dakle, imamo veliko bogatstvo dubrovačkog kraja koje trebamo baštiniti i prenositi na buduće generacije.
- Turistička sezona je sve duža, a cilj je da u toj cijeloj priči bude mjera. U velikim turističkim destinacijama, a to se reflektira i na nas, ljudi koji žive u takvim gradovima zabrinuti su da je njihov životni komod malo ugrožen i zato moramo pronaći sredinu - istaknuo je Franković na kraju.
Dubrovačkom trpezom obilježio se zadnji dan Good Food Festivala, a duž cijeloga Straduna predstavljeni su brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji su prezentirali svoje znanje i umijeće. Osim Dubrovčana, u vrhunskim ukusima uživali su i stranci koji su uz simbolične cijene jeli i pili odlična vina. Bio je to pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane, uz glazbenu pratnju Klape Subrenum, te nastup KUD-a Sv. Juraj Osojnik. 
Sav prihod je namijenjen u humanitarne svrhe za Udruge: Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije i  Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Rina Mašera".
- Trpeza je samo pridruženi događaj Good food festivalu, zapravo njegov zaključni događaj jer je prekrasa ni raskošan događaj hrane na Stradunu s gotovo 80 izlagača - rekla je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika.
Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Ceh ugostitelja.
Na Dubrovačkoj trpezi prikupljen je rekordan iznos od 77.330 kuna što je 12.000 kuna više nego prošle godine.
predstoji još radionica pripreme koktela u organizaciji Cocktail Academy Dubrovnik koja će se održati od 15 do 17 sati na adresi Iva Vojnovića 32., a potom i radionica Jadranke Ničetić i Lucije Tomašić 'Topli marcipan, kolač Držićevog doba' u 17 sati, u TIC-u Pile. Peti Good Food Festival završit će u Dubrovačkoj pivovari događanjem 'Street Food & Beer' koje počinje u 19 sati uz najbolje dubrovačko pivo, street food u pripremi restorana Porat te glazbu dubrovačkog benda Valetudo.

 
27. travanj 2024 03:34