StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA IVANIĆ NAJAVIO

NIŠTA OD IZETBEGOVIĆEVIH JAUKA BiH neće tužiti Hrvatsku zbog Pelješkog mosta

Piše DV
1. kolovoza 2018. - 20:36

Srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić rekao je danas kako BiH neće tužiti Hrvatsku zbog izgradnje Pelješkog mosta, javlja HINA. ''Ona (tužba) se ne može dogoditi. Ja nisam čovjek koji će ići na preglasavanje", rekao je Ivanić na upit hoće li podržati tužbu protiv Hrvatske zbog izgradnje Pelješkog mosta koju je najavio bošnjački kolega Bakir Izetbegović, a čemu se ranije usprotivio hrvatski član državnog vrha Dragan Čović.

Ivanić je pojasnio kako se mora držati načela te da bi on glasovao o toj odluci kada bi bilo suglasnosti hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"Ako bi bilo suglasnosti između njih dvojice, onda da, ali da ja budem taj koji opredjeljuje, zaista ne. S Hrvatskom ima puno tema o kojima se može razgovarati'', rekao je Ivanić. Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u ponedjeljak je ocijenio kako početak gradnje Pelješkog mosta predstavlja "flagrantno kršenje suvereniteta" ove zemlje te je najavio kako će stoga biti poduzeti odgovarajući koraci pred međunarodnim institucijama.

Čović je pak ranije ustvrdio kako Hrvatska ne ugrožava interese Bosne i Hercegovine, a iz HDZ-a BiH su poručili da je izgradnja Pelješkog mosta strateški interes BiH i tamošnjih Hrvata u Neumu.

27. travanj 2024 01:11