StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPHISHING KAMPANJA PONOVNO KORISTI FINU

NE OTVARAJ! Fina upozorava građane na poruke lažnog sadržaja

Piše DV
16. ožujka 2018. - 10:11

Ako ste dobili mail naziva “Nepodmireno dugovanje #4806”,  nemojte ga otvarati, u pitanju je prijevara - upozoravaju iz Fine. Riječ je o još jednoj phishing kampanji, a evo kako mail izgleda:

"Poštovani/a, uvidom u bazu nenaplaćenih potraživanja, ustanovljeno je da imate nepodmireno dugovanje starije od šest mjeseci. Molimo pogledajte priloženi račun (.doc) i izvršite uplatu u skladu s uvjetima navedenim na dnu računa. Ako imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite. S poštovanjem,”.

Iz Fine upozoravaju kako poruka nije kreirana ni poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog pošiljatelja i podrijetla koja sadrži netočne podatke. "Ovim putem pozivamo sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju. Navedena poruka i njoj slične spadaju u malicioznu phishing kampanju, a poruke su lažnog sadržaja i konstruirane od javno dostupnih podataka. Ističemo da je sva službena Finina korespodencija elektroničkom poštom moguća isključivo s internetske domene fina.hr."

26. travanj 2024 05:07