StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVIJEĆE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE

Desetogodišnju županijsku koncesiju dobio Tele-5. A tko su oni?

Piše dv
14. ožujka 2018. - 17:25

Vijeće za elektroničke medije na današnjoj sjednici većinom glasova koncesiju za pružanje medijskih usluga televizije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji dodijelilo je Tele-5 d.o.o., vlasniku Libertas TV-a. 

Vijeće je razmatralo tri pristigle ponude za Dubrovačko-neretvansku županiju, i to Tele-5 d.o.o., Televizija Jadran d.o.o. i Televizija Dubrovnik d.o.o., a ponuda ponuditelja VTV d.o.o. nije razmatrana jer nije bila valjana. Glasovanjem članova Vijeća, ponuda ponuditelja Tele-5 d.o.o. osvojila je pet glasova, te je tako Vijeće dodijelilo tom ponuditelju koncesiju na deset godina za ovo koncesijsko područje.

Ponuda ponuditelja Televizija Dubrovnik d.o.o. osvojila je jedan glas, ponuda ponuditelja Televizija Jadran d.o.o. nije dobila niti jedan glas, dok je jedan glasački listić bio nevažeći. Iako su sve ponude ponuditelja nudile kvalitetne programe s dovoljnom količinom informativnog programa koji je izrazito važan za lokalne publike na područjima koncesije, Vijeće za elekroničke medije prije svega potiče domaću i lokalnu proizvodnju audiovizualnih sadržaja, te se isto može zaključiti i nakon provedenih glasovanja, odnosno, ponuditelji koji su imali u svojim ponudama najveću kvotu vlastite proizvodnje, osvojile su većinu glasova članova Vijeća. 

Osnivač Tele-5 je Lynda Petrović, a direktorica Katarina Milat Kralj.

26. travanj 2024 07:45