StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSMJERNICE ZA DOBAR RAD S MEDIJIMA I U PROJEKTIMA

PRVI PRIRUČNIK NA TEMU ODNOSA S MEDIJIMA Predstavljanje knjige Ermine Duraj u Festivalskoj palači

Piše DV
7. ožujka 2018. - 20:37

U Festivalskoj palači sutra, u četvrtak, 8. ožujka, prava poslastica - predstavljanje knjige Ermine Duraj „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ objavljene u nakladi Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Autorica Ermina Duraj od 2007. godine glasnogovornica je, a zadnjih pet godina i voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije te Kabineta župana.

Knjiga je prvi priručnik na ovu temu u Hrvatskoj, a rezultat je višegodišnjeg rada i stečenog iskustva u javnom sektoru koji obuhvaća i teoriju i praksu odnosa s javnošću u općinama, gradovima i županijama. U sedam poglavlja obrađuju se teme poput strateškog komuniciranja s medijima, razumijevanja medija, položaja službenika za odnose s javnošću, i slično. Priručnik je nastao iz potrebe da se službenicima za odnose s javnošću u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.

Ermina Duraj iza sebe ima dugogodišnje iskustvo novinarskog rada na Hrvatskoj radioteleviziji u Rijeci i na Kanalu Ri. Nakon 12 godina uspješne novinarske profesije, odlučila je promijeniti zanimanje te je nastavila karijeru u Primorsko-goranskoj županiji, gdje već deset godina radi u Službi za odnose s javnošću i protokol.

Ova je knjiga nastala na temelju autoričine novinarske i komunikacijske karijere i sretan je spoj njezinoga raznolikoga profesionalnog iskustva, jer je autorica u svojem dnevnom radu duboko uronjena u glavne probleme i izazove odnosa s javnošću u lokalnim i regionalnim samoupravama.

Knjiga daje vrlo koristan pregled svih aspekata rada komunikatora u javnoj upravi, od zakonskih propisa koji reguliraju to područje, uloge službenika za odnose s javnošću i opsega te prirode njihovog posla. Posebna je pozornost u knjizi posvećena razumijevanju odnosa s medijima. Autorica progovara i kritički o poziciji službenika za odnose s javnošću koji rijetko sudjeluju u donošenju odluka i nisu u mogućnosti djelovati proaktivno niti preventivno. Knjiga Ermine Duraj dobrodošla je pomoć u radu našim kolegicama i kolegama u javnoj upravi, na državnoj razini, te u gradovima i županijama.

26. travanj 2024 22:00