StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMARO KRISTIĆ U RAZGOVORU ZA N1:

Marić je Petrovu obećao samostalnost poreznog Uskoka. Za to ćemo se boriti do kraja!

Piše DV
13. studenog 2016. - 14:37

Prijedog ministra financija Zdravka Marića da ugasi samostalni Porezni USKOK, tj. da ga pripoji Poreznoj upravi, izazvao je nove probleme na relaciji HDZ-Most. U Mostu su protiv takve ideje i najavljuju da će se boriti da porezni Uskok ostane samostalan. Ako treba podnijet će i amandman u Hrvatskom saboru, rekao je to našem reporteru Elviru Mešanoviću saborski zastupnik Mosta Maro Kristić te dodaje da je ministar Marić Boži Petrovu obećao da će porezni Uskok ostati samostalan. 

Koji je stav Mosta oko ukidanja poreznog Uskoka?

Dakle, samo ukidanje poreznog Uskoka nije ni predviđeno kao takvo da se dogodi. U jednom dijelu porezne reforme predviđena je mogućnost da se porezni Uskok pripoji sektoru Porezne uprave. Mi smo protiv takvog rješenja jer je porezni Uskok već u svojoj povijesti djelovao unutar sektora Porezne uprave i nije bio učinkovit kao što je učinkovit kao što je učinkovit u zadnje dvije godine otkad djeluje kao samostalni sektor. To pokazuje i cijeli niz provedenih postupaka i podignutih optužnica u vrijednosti većoj od milijarde kuna i mi apsolutno zagovaramo kao jedinu mogućnost ostanak sektora u takvom ustrojbenog obliku, dakle, kao samostalnog sektora. Očekujemo se da ćemo se dogovoriti.

Jeste li sa stavom Mosta upoznali ministra Zdravka Marića?

Ministar Marić zna za to i vjerujem da ćemo u narednim danima, odnosno kroz ovo vrijeme u kojem će se u Saboru raspravljati o cjelokupnoj poreznoj reformi i ovu situaciju riješiti na konstruktivan način i da će porezni Uskok ostati u sadašnjem ustrojbenom obliku.
Cijeli razgovor sa saborskim zastupnikom Marom Kristićem pročitajte ovdje.

26. travanj 2024 09:50