StoryEditorOCM
Crna kronikaNAKON ŠTO JE JUTROS PRIVEDEN DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

ZATEČEN U PREPRODAJI: Istražni zatvor konavoskom instalateru

30. siječnja 2020. - 15:46
Nakon što je jutros priveden, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela istražni zatvor konavoskom elektroinstalateru Mirku O. (34) sa Zvekovice.

Osumnjičeni elektroinstalater se sumnjiči da je većem broju osoba u duljem vremenskom razdoblju na području juga Hrvatske preprodavao sintetske droge, konkretnije amfetamine ("speed"). Navodno je jučer, u srijedu 29. siječnja zatečen u trenutku takve preprodaje te je jutros priveden državnom odvjetniku, a oko podneva i sucu istraga, kada mu je određen istražni zatvor.

Mirko O. se sumnjiči da je sudionik u lancu od 12 sudionika u preprodaji narkotika, zbog istrage o kojem je jučer sazvana i tematska konferencija za medije u sjewdištu dubrovačke PU, u Villa Palmi. Tada su novinari doznali kako su petorica osumnjičenika u posljednjih nekoliko mjeseci pritvorskom nadzorniku dubrovačke PU privedeni uz kaznene prijave kao i da je svoj petorici određen istražni zatvor. Od 12 osumnjčenih, dvije su osobe s područja susjedne Bosne i Hercegovine, a istraga je vođena u suradnji s DORH-om, PNUSKOK-om i policijom Republike srpske BiH.

Ostalih su kazneno prijavljeni u tzv. redovitoj zakonskoj proceduri, špto znači da će se dio okončanja pravosudnog postupka braniti sa slobode. Tijekom istrage je zaplijenjeno 110 grama kokaina i 1,7 kilograma metamfetamina, što je višpe nego tijekom cijele 2019. godine. Zaplijenjeni su i streljivo, novci, dvije precizne vage, dva stroja za vakumiranje i veća količina novca zarađenog kaznenim djelom.

Istraga se nastavlja i očekuju se nova, slična privođenja.
   
01. lipanj 2024 23:31