Vijesti Crna kronika

PONOVNO POŽAR

POZVANA POMOĆ Vatrogasci i kanader na terenu, gori u Glušcima kraj Metkovića

PONOVNO POŽAR
Iznad mjesta Glušci kod Metkovića čpopodne je izbio požar. Zapalilo se nisko raslinje, a na teren su odmah izašli vatrogasci JVP Metković i DVD-a Metković. 20-ak vatrogasaca je trenutno na terenu, pozvan je i kanader koji bi trebao pomoći zaustaviti širenje vatre u mjestu gdje to, nažalost nije rijetkost. Gorjelo je u Glušcima prije tjedan dana, a lanjsko ljeto nekoliko puta u srpnju i kolovozu.

"Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u nedjelju, 25. kolovoza 2019. godine u akciju gašenja požara pokraj naselja Glušci kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (17. lipnja) do zaključno 24. kolovoza 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 33 požara (20 u Šibensko-kninskoj, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika sa ukupno 182 pripadnika.

Uz gašenje požara provedeno je i 38 protupožarnih izviđanja sa avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 265 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7000 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode te opreme do požarišta. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta.", javili su iz samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Javna cesta privatnog interesa

Javna cesta privatnog interesa
Iz Gradske organizacije SDP Dubrovnik oglasili su se priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik GO SDP Dubrovnik Ja...
Javna cesta privatnog interesa