StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKI SUD U DUBROVNIKU O INCIDENTU S PLINSKIM PIŠTOLJEM

KLJUNAK JE TRČAO VIČUĆI: "Propucat ću te, majku ti j...!"

14. travnja 2019. - 21:21

- Nisam ništa kriv! Prije godinu i pol od događaja prodavao sam stan prijatelja iz BiH, a Tomislavu Radiću je trebalo 30 tisuća eura jer je kockao i trebao je pozajmicu. Rekao sam da mi nađe kupca pa ću mu posuditi i on je našao, ali je ovaj ubrzo odustao. Ubrzo ne nazvao i rekao da je od kuharice koja radi u u majčinom restoranu posudio 35 tisuća eura i zatražio upravo taj iznos. Nisam mu dao, ali me za tjedan dana nazvao da mu u stanu Zlatnom Potoku donesem hranu jer ne smije izaći zbog prijetnji nekih beogradskih mangupa stoga što je tu dovodio prostitutke te nije smio izlaziti. Deset dana sam mu donosio hranu i postali smo prijatelji te sam mu dao tri umjetničke slike koje je on prodao za 35 tisuća eura, ali mi je dao samo tisuću. Autor jedne slike bio je Croata, druge slikar iz Konavala kojem se ne sjećam imena, a treće neki srpski slikar. Slike sam naslijedio od rođaka - rekao je u svoju obranu dubrovački konobar Đino Kljunak (58) kojeg je policija teretila za pokušaj ubojstva.

Optužnica dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva mu pak na teret stavlja ozbiljne prijetnje smrću, zbog kojih mu prijeti između 6 mjeseci i tri godine zatvora. Incident iz optužnice dogodio se 26. kolovoza 2017. ispred VIP-centra u Vukovarskoj ulici, kada je prilikom opaljenja plinskog pištolja ozlijeđen turistički komercijalist Tomislav Radić (29).

Kljunak se prisjetio i kako je Radić deset dana radio pritisak na njegova sina, govoreći da će ga, ako ode na fakultet, ubiti s cijelom familijom:

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika!

 

25. travanj 2024 11:38