StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

57-godišnjak skrivao oružje, 32-godišnjakinja zatečena s drogom i bez vozačke

Piše DV
21. ožujka 2019. - 11:17
Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku, jučer, 20. ožujka, pretražena je kuća u Župi dubrovačkoj, vlasništvo 57-godišnjaka, kada je pronađen pištolj, dva spremnika za pištolj i veća količina streljiva, javljaju iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske. Svo pronađeno oružje i streljivo su uz potvrdu oduzeti, a policija protiv 57-godišnjaka podnosi optužni prijedlog zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva što je kažnjivo po Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Mali Prolog jučer, 20. ožujka u popodnevnim satima pristupilo je osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljala 32-godišnjakinja kod koje je pronađeno preko 15 g marihuane, 9 grama speeda i 25 komada Ecstasya. Sva droga je uz potvrdu oduzeta, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija protv 32-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Osim spomenutog, utvrđeno je i da je upravljala vozilom u vrijeme zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije zbog čega je prekršajno sankcionirana sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
26. travanj 2024 06:48