Vijesti Crna kronika

NEMA BURE, AKCIJA SE POJAČAVA

POTRAGA ČETVRTI DAN Vrijeme se smirilo, potraga se širi od Prevlake do Mljeta, uključili se ronilački klubovi i građani s brodicama

NEMA BURE, AKCIJA SE POJAČAVA
Nastavljena je potraga za nestalim radnikom Davorom Pozniakom (33) iz HE Dubrovnik u Platu. Četvrtog dana potrage uključeni su policijski službenici, pripadnici HGSS-a, vatrogasci i ronioci, a iz zraka im kao pojačanje pomaže policijski helikopter, u akciji traganja su i dronovi HGSS-a ali i brojni mještani, prijatelji i obitelj nestaloga. Današnji fokus potrage okrenut je prema otvorenom moru oko Mrkana, Supetra i Bobare, ali i šire, jer se vrijeme konačno smirilo, pao je vjetar, nema ni jakih valova, pa će danas svaka akcija biti moguća.

10,30 U koordiniranu akciju sa Specijalnim jedinicama iz Splita uključili su se i pripadnici ronilačkih klubova. Policijski patrolni brodovi i brod obalne straže Omiš fokusirali su se na otvoreno more, kao i policijski helikopter, od Prevlake pa do Mljeta, veliki dio snaga i dalje je u akvatoriju ispred hidroelektrane te uz obalu. Potrazi se priključuje sve veći broj mještana, ekipa građana s plovilima koji jučer nisu mogli napraviti puno zbog nepovoljnog vremena, intenzivirala je obilaženje otočića. Dronovi su u zraku, sve snage, nakon koordinacije u 10 sati, nastavljaju potragu najvećim mogućim intenzitetom, zasad bez rezultata. 


9,00 Potraga je koncentrirana oko Supetra zbog nepristupačnosti terena, ronioci, HGSS, vatrogasci i policija  su i dalje u punom broju u potrazi. Tamo je i patrolni brod Omiš, a traži se i kroz cijli Župski zaljev do Titove vile. S druge strane, računajući na jake struje i vjetar koji je puhao u posljednja tri dana, HGSS-ovci su koncentrirani i sve od iza Petke do Sustjepana.


8,00 - Načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević najavljuje kako se danas, koliko god to bude moguće, akcija proširuje zbog smirivanja vremena. U potrazi između ostalih još uvijek pomaže patrolni brod Omiš. Pročelnik HGSS-a Mario Begić dodaje kako će danas konačno biti moguće napraviti nešto više s plovilima jer se jučer s kajacima nije moglo ništa zbog valova i vjetra, ali da su GSS-ovci već u suhim odijelima i pregledavaju svaku škrapu Mrkana i Bobare. Potraga je počela čim se vidljivost poboljšala i vjetar počeo opadati. 
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode