Vijesti Crna kronika

MORE 10 STUPNJEVA

HGSS uključio još ljudi u potragu od Plata do Hotela Croatia, sljedeći plan je prelazak na otoke

MORE 10 STUPNJEVA
13,00       "Sinoć smo se stavili na raspolaganje i od jutros u 7 sati pretražujemo cijeli obalni dio Plata do hotela Albatros, uvalu Tiha, poluotok Rat i Sustjepan, sve do hotela Croatia. Sljedeći plan je u dogovoru s policijom prijeći na otoke, vidimo li potrebu za tim, ako se na ovom dijelu ništa ne pronađe. Trenutačno je na terenu 12 članova HGSS-a s dronom i psom, a imamo i nekoliko članova u tzv. suhim odijelima jer tu ima područja kojima se može prići samo s morske strane. Ima raznih špilja i pukotina, tako da te dijelove pretražuju kolege u suhim odijelima", izjavio je pročelnik dubrovačkog HGSS-a Marijo Begić novinarima tijekom potrage za trećim zaposlenikom Hidroelektrane Plat, gdje je jučer ujutro planuo požar.

11,40       Deset pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja je na terenu jutros od 9 sati i 30 minuta, u potrazi za trećim nestalim radnikom Hidrocentrale Plat, nakon jučerašnjeg požara. Spasioci HGSS-a pretražuju čitavo obalno područje od Plata do Hotela Croatia, pa i dalje u Cavtatu.

- To je pet, šest kilometara obalne linije. Podigli smo dron, imamo potražnog psa, opremljeni smo i suhim odijelima. Potraga na moru je takva da se moraš uvijek vraćati na već pretražena područja – kaže Marijo Begić, pročelnik HGSS-a u Dubrovniku, s terena.

HGSS koristi tzv. suha odijela koja se navlače preko odjeće, a specijalizirani su za spašavanje u divljim i izrazito hladnim vodama. Prema Begićevoj procjeni, temperatura mora u Platu je jutros oko 10 Celzijevih stupnjeva.
Marko Miloslavić, jedan od pripadnika HGSS-a uključenih u potragu, kaže kako je u Platu karakteristična struja, površinski more nosi kako puše bura, a u dubljim slojevima vraća prema natrag.

Nažalost, kaže Begić, još nema novosti u potrazi uza trećim radnikom HEP-a.
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente