StoryEditorOCM
Crna kronikaSTIGLA POMOĆ

Stanje u Kuli Norinskoj složenije od požara na Pelješcu. Krstičević posjetio ozlijeđene vatrogasce

Piše DV
26. rujna 2018. - 17:33
"Stanje na požarištu Kula Norinska je složenije od požara na području Orebića, ali svi zajedno ulažemo ogromne napore da se požari u cijelosti stave pod kontrolu i to nam je ključna zadaća na koju smo usredotočeni", rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u Kuli Norinskoj.

Dodatne kopnene snage s 52 pripadnika i sedam motornih vozila upućene su na požarište kod Metkovića, a u gašnju pomažu dva Canadaira CL-415.

„Zahvaljujući Sustavu domovinske sigurnosti situacija u vezi s požarima ove je godine puno bolja nego prošle godine. Na sastanku smo razgovarali o sustavu naučenih lekcija, poboljšanju organizacije upravljanja požarima i poboljšanju strategije gašenja požara", rekao je ministar Krstičević.

Kako su priopćili iz MORH-a, ministar Krstičević i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović posjetili su danas dvojicu vatrogasaca iz DVD-a Metković koji su jučer lakše ozlijeđeni kada se vatrogasna cisterna prevrnula tijekom gašenja požara kod Kule Norinske.
26. travanj 2024 17:49