Vijesti Crna kronika

STIGLA POMOĆ

Stanje u Kuli Norinskoj složenije od požara na Pelješcu. Krstičević posjetio ozlijeđene vatrogasce

STIGLA POMOĆ
"Stanje na požarištu Kula Norinska je složenije od požara na području Orebića, ali svi zajedno ulažemo ogromne napore da se požari u cijelosti stave pod kontrolu i to nam je ključna zadaća na koju smo usredotočeni", rekao je potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u Kuli Norinskoj.

Dodatne kopnene snage s 52 pripadnika i sedam motornih vozila upućene su na požarište kod Metkovića, a u gašnju pomažu dva Canadaira CL-415.

„Zahvaljujući Sustavu domovinske sigurnosti situacija u vezi s požarima ove je godine puno bolja nego prošle godine. Na sastanku smo razgovarali o sustavu naučenih lekcija, poboljšanju organizacije upravljanja požarima i poboljšanju strategije gašenja požara", rekao je ministar Krstičević.

Kako su priopćili iz MORH-a, ministar Krstičević i županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović posjetili su danas dvojicu vatrogasaca iz DVD-a Metković koji su jučer lakše ozlijeđeni kada se vatrogasna cisterna prevrnula tijekom gašenja požara kod Kule Norinske.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije