Vijesti Crna kronika

SUTRA EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

U prometnoj kod skretanja za Bosanku teško ozlijeđen biciklist, sutra policija u posebnoj akciji

SUTRA EUROPSKI DAN BEZ POGINULIH U PROMETU
Kod skretanja za Bosanku, jučer poslijepodne teško je ozlijeđen biciklist, državljanin Turske. Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krečući se iz smjera Dubrovnika skretao je ulijevo, na cestu za Bosanku, i pritom oduzeo prednost prolaska 42-godišnjem biciklistu koji se kretao iz suprotnog pravca. Vozač bicikla pao je na kolnik zadobivši teške tjelesne ozljede i hospitaliziran je u dubrovačkoj bolnici. Vozača osobnog automobila čeka kaznena prijava.

Iz policijske uprave podsjećaju na Europski dan bez poginulih u prometu, koji će biti obilježen sutra, 19. rujna, pojačanim preventivno-represivnim aktivnostima. Dakle, policija će sutra cijeli dan pojačano sankcionirati najteže prometne prekršaja vezane za četiri ubojice u prometu (brzina, alkohol, droga i sigurnosni pojas) na području čitave Županije.

U proteklom tjednu, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su 24 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba poginula, u 16 nesreća je bilo ozlijeđenih, od čega je osam osoba teže, a 13 lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom, zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 863 represivne mjere, i to 357 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 106 mjera zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 104 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 60 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 23 mjere poduzete prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.
loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji

DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji
Hrvatska je bila bez primljenog pogotka u prvom poluvremenu, koje je dobila s 13:0. Na kraju je Kinu savladala s...
DRUGA POBJEDA Gotovo pet puta bolji