StoryEditorOCM
Crna kronikaPROVODI SE KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

LANI PRAVOMOĆNO OSUĐEN ZBOG ISTOG KAZNENOG DJELA Ugostitelj iz Polača u istražnom pritvoru zbog prijetnji, napada i nasilničkog ponašanja

Piše DV
26. lipnja 2018. - 12:25

Ugostitelj iz Polača na otoku Mljetu Vicko Sršen zadržan je u istražnom zatvoru u trajanju od mjesec dana zbog prijetnje trima osobama, odnosno zbog ponavljanja djela. Ovaj je ugostitelj već pravomoćno osuđen zbog prijetnji, a ponovno je uhićen nakon dojave o njegovom opasnom ponašanju.

Prije nekoliko dana Sršen je prijetio, vrijeđao i nasilno se ponašao prema posjetiteljima, bio nasilan prema nekoliko stanovnika odnosno na njih je krenuo motornom pilom, te se svojim automobilom 'obračunao' i sa zaštitarima ispred hotela Odisej u Pomeni. 

U tijeku je kriminalistička istraga temeljena na izjavama triju ljudi koji su bili napadnuti prije nekoliko dana, o čemu zapravo i ovisi mogućnost produljenja pritvora za mljetskog nasilnika. sve ovo potvrdio nam je sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav. 

"Pritvor se može produljiti zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a to je ovdje slučaj. Naime, Sršen je prije godinu dana već napravio ovakvo kazneno djelo za koje je i pravomoćno osuđen, no kazna zatvora preinačena je u rad za opće dobro. Ovaj put je priveden zbog prijetnji i napda na tri osobe motornom pilom, bio je u alkoholiziranom stanju, a u istražnom pritvoru može provesti najdulje tri mjeseca do podizanja optužnice, ukidanje odnosno smanjenje istražnog pritvora, zbog ponavljanja kaznenog djela, ovdje se ne očekuje", izjavljuje Miloglav.

Najvažnije je, dodaje, ono što će se čuti pred sucem, dodaje Miloglav, a ovdje postoji i opasnost od povlačenja iskaza svjedoka, što se u mljetskim krugovima i događalo godinama. Naime, stanovnici od straha nisu htjeli 'imati posla' s ovim nasilnikom, zbog čega je dosad prolazio 'lišo'.

"Ako bude osuđen, dobit će zatvorsku kaznu, ali sve ovisi o iskazima svjedoka. U pitanju su tri osobe napadnute prije par dana. Kazna zatvora za ovakvo nešto je od godine dana pa naviše. Osumnjičenog će trebati institucionalno svjedočiti, da se vidi o čemu se tu zaista radi osim o utjecaju alkohola, ali najvažnija su svjedočenja, i da svjedoci, kojih u sličnim slučajevima bude i više nego dovoljno, od straha ne povuku iskaze pa optužnica nema na čemu čvrsto stajati. Zasad ostaje u istražnom pritvoru do daljnjega", zaključuje Miloglav.
 

26. travanj 2024 06:41