StoryEditorOCM
Crna kronikaŠTO SE DOISTA NOĆAS DOGODILO

Policija tvrdi: Nije bilo ni pokušaja silovanja!

24. lipnja 2018. - 20:16

Danas se društvenim mrežama proširila priča o gošči iz Australije koja je, navodno jutros rani izbjegla pokušaj silovanja. Naša čitateljica (osobni podaci poznati redakciji Dubrovačkog vjesnika) u telefonskom nam je pozivu rekla i ovo:

-Jutros oko 5,20 sati na predjelu Depozita, poviše Grada stanovnike Gornjeg konala su probudili vrisci mlade Australke koju je pokušao silovati neki muškarac. Drama se odvijala poviše stare gradske jezgre, ali se u ovom slučaju susjedstvo u ulici Georga Bernarda Showa brzo diglo na noge, a mogući silovatelj je dao petama vjetra. Mlada nam je Australka objasnila kako je u Dubrovnik došla brodom te da je pri kraju noćnog izlaska, skalinadom od Žičare, bježala od silovatelja dok ju ipak nije sustigao sve dok na Depozitu nije počela zvati u pomoć. Plačući, drhtavim je glasom stanarima koji su izašli vani i s njom razgovarali, rekla: "I thought you were all friendly people", iz čega smo zaključili da je potencijalni silovatelj, vjerojatno, netko iz Hrvatske. Slučaj je telefonski prijavljen policiji ali, koliko mi je poznato, oni na mjesto događaja nisu izasli. Znam samo jpoš to da se do 6 sati ujutro morala vratiti na brod u luci Gruž- ispričala nam je naša čitateljica.

Međutim, podaci koje smo dobili iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske dijelom se razlikuju, te stoga odgovor nadležnih iz dubrovačke PU prenosimo u cjelosti:

-Oko 1 sat po ponoći pozvali su nas djelatnici INA- crpke za gorivo (ispod Duba, op. DV) i izvjestili o stranoj turistkinji koja je zatražila pomoć. Policijski službenici su brzo stigli i ona im je t0om prigodom rekla kako je imala neugodnosti. Međutim, nije pojasnila o kakvim je neugodnostima riječ, a odgovarala je negativno na svaki pojedinačni upit o tome radi li se o silovanju ili pokušaju silovanja, bludnim radnjama, krađi... Nakon ratzgovora se malo smirila te su je naši službenici otpratili sve do broda!

Vjerojatno će zauvijek ostati nepoznanica što se doista dogodilo gošći koja je posjetila naš grad. Što god bilo istina, raduje nas da se uz Dubrovnik ne povezuju priče negativnog sadržaja jer Dubrovnik i naši sugrađani ipak su toliko puta iskazali ljubaznost i gostoprimstvo.

26. travanj 2024 22:04