Vijesti Crna kronika

PALICOM, KAMENJIMA, SIGNALNOM BAKLJOM, RUKAMA I NOGAMA

NAVIJAČKO NASILJE 22-godišnjak se u Mokošici obračunavao s gostima kafića i drugim navijačkim skupinama

PALICOM, KAMENJIMA, SIGNALNOM BAKLJOM, RUKAMA I NOGAMA

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu, priveden hrvatski državljanin (1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl. 323a. Kaznenog zakona. (12. 6. 2018.), pišu u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 6. lipnja 2018. oko 3,15 sati, zajedno sa za sada još točno neutvrđenim brojem pripadnika jedne navijačke skupine, nakon što je prethodno prikrio identitet, došao do naselja Mokošica i s unaprijed stvorenom namjerom fizičkog obračuna s gostima caffe bara, za koje je znao da su pripadnici druge navijačke skupine, ispred caffe bara fizički nasrnuo na hrvatskog državljanina (1993.) i u više ga navrata udarao palicom, rukama i nogama te ga tjelesno ozlijedio. Osnovano se sumnja da je potom, zajedno sa za sada još jednim nepoznatim muškarcem, ušao u caffe bar noseći sa sobom palicu, kamenje i signalnu baklju i počeo kamenjem gađati goste caffe bara te je aktivirao signalnu baklju i otvorenim plamenom mahao prema gostima. 

Okrivljeniku je 12. lipnja 2018. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku."

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije