Vijesti Crna kronika

PU DUBROVAČKO NERETVANSKA

Direktor poduzeća s Korčule sumnjiči se za utaju poreza, neisplatu plaća, neizdavanje  računa, a prisvajao je i gotovinu - šteta preko dva milijuna kuna

PU DUBROVAČKO NERETVANSKA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 44-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.
Sumnjiči se da je kao direktor trgovačkog društva čije je sjedište na Korčuli, tijekom 2016. i 2017. godine na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a da taj novac nije prikazao u poslovnim knjigama.
Nadalje sumnjiči se da, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.
Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao sve poslovne događaje.
Opisanim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta u iznosu od preko 2 milijuna kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Automobil se prevrnuo na krov

Automobil se prevrnuo na krov
Na državnoj cesti D-8 oko 18:00 sati došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozljeđena jedna osoba. Automob...
Automobil se prevrnuo na krov

Sretan i brz kraj potrage

Sretan i brz kraj potrage
Iz policijske postaje Dubrovnik za Dubrovački vjesnik potvrdili su kako je portaga za 10-godišnjom djevojčicom, ...
Sretan i brz kraj potrage