Vijesti Crna kronika

OPLJAČKALI ZLATARNU

Lopovi- Novljanin i prijateljica u Gružu ubrzo uhićeni

OPLJAČKALI ZLATARNU

Policija je prvo privela,  a ubrzo potom i zbog sumnje u počinjenje dvaju kaznenih djela; pokušaj prijevare i počinjenu krađu, prvo uhitila a potom i lišila slobode crnogorske državljane, Novljanina (62) i njegovu prijateljicu (45). Oni se sumnjiče da su navedena kaznena djela počinili u zlatarskoj radnji u Gružu.
 
Do uhićenja je došlo na gotovo filmski način, a prethodila mu je brza akcija policije. Naime, muškarac i žena su jučer poslijepodne ušli u spomenutu zlatarnicu na Obali Stjepana Radića. Prvotno su vlasniku pokušali prodati prstenje za koje su znali da nema nikakvu vrijednost, a potom su mu zatražili da im pokaže vjenčano prstenje koje bi kupili. Međutim, iskoristili su trenuttak njegove nepažnje i ukrali zlatni prsten kojem je vrijednost veća od dvije tisuće kuna,  nakon toga su se brzo udaljili prema parku Luja Šoletića koji se nalazi preko puta zlatarske radnje.

Međutim, vlasnik je odmah posumnjao da nešto nije u redu te je, prema jednima pogledao snimke videonadzora a prema drugim izvorima, uvjerio se pregledom zlatnine koju prodava, te je odmah pozvao policiju. Potom je otišao do parka Luja Šoletića gdje je zatekao crnogorske državljane. Pokušao ih je zadržati dok ne stigne policija, ali je Novljanin, točnije stanovnik Igala, pretpostavio da ih zbog toga zadržava i brzo se udaljio, ostavivši prijateljicu uz zlatara.

Međutim, policija  koja je uz zvuke sirene brzo stigla u Gruž pronašla ga je na raskrižju Ulice Padre Perice i Ulice Andrije Hebranga.
Uz kaznene prijave su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, a po dovršetku kriminalističke obrade bit će privedeni dežurnom državnom odvjetniku a potom i sucu istrage.
 

loading...
Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja