StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI CENTAR 112

Tri prometne nesreće, dva požara i medicinski prijevoz zrakom

20. kolovoza 2017. - 11:21

Prema podacima Centra 112 za javljanje i motrenje tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovačko- neretvanske županije su zabilježene čak tri prometne nesreće i dva požara. Također, Centar je jutros organizirao i jedan medicinski prijevoz zrakom za pacijenta koji je iz Opće bolnice Dubrovnik prebačen u Klinički bolnički centar Split.

Jučer je u 10,45 sati Centar zaprimio dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je vozilo sletjelo s kolnika kod Čepikuća. U toj je nesreći jedna osoba ozlijeđena, a na intervenciju su upućene sve nadležne žurne službe. Nova dojava o prometnoj nesreći je stigla već u 11,09 sati sudaru četiriu vozila na Jadranskoj magistrali odnosno državnoj cesti D-8 poviše Dubrovnika. Sreća u ovoj nesreći jest činjenica da nije bilo ozlijeđenih osoba, a na mjesto nesreće žurno je stigla policija. A nakon "dnevne pauze" slijedeća je dojava o nesreći stigla u 19,48 sati: ispostavilo se da je vozilo oborilo pješakinju koju je u najkraćem roku vozilo Službe Hitne medicinske pomoći prebacilo u na skrb liječnicima dubrovačke bolnice.

Ni vatrogasci nisu sjedili skrštenih ruku jer su sinoć u 21,13 sati zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora u kod Pruda, nedaleko Gabela polja u susjednoj Bosni i Hercegovini. Prema informacijama koje je javna vatrogasna postrojba JVP Metković dostavla Centru 112, u požaru je izgorjelo oko 3000 četvornih metara niskog raslinja i maslina. Uz golemo zalaganje vatrogasaca, požar je ugašen već u 23,15 sati, a u njegovom je gašenju sudjelovalo pet vatrogasaca s dva protupožarna vozila.
No, mirna nije bila ni za dubrovačke vatrogasce koji su u 22,47 sati zaprimili dojavu o požaru na ugostiteljskom objektu nedaleko lapadskog hotela Sumratin. Dolaskom na mjesto dojave ispostavloi se da se zapalio dimnjak vanjskog roštilja, ali se vatra srećom, nije proširila i zahvaljujući brzoj intervencji postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci koja je požar ugasila u rekordnom roku: već u 23,00 sati. U toj je akciji gašenja sidjelovalo osam 8 vatrogasaca s tri protupožarna vozila.  

27. travanj 2024 06:46