Vijesti Crna kronika

SPASILAČKA AKCIJA U UVALI LAPAD

Četvorica pirotehničara spašena sa splavi

SPASILAČKA AKCIJA U UVALI LAPAD

Prema podacima Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture RH i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u dubrovačkom je akvatoriju jučer poduzeta spasilačka akcija u kojoj su službenici dubrovačke Pomorske policije u 19,31 sati spasili četiri osobe s usidrene splavi u uvali Lapad.

Naime, zbog visokih valova i nevremena, četiri osobe nisu mogle doplivati na obalu ispred hotela Dubrovnik Palace te je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik prema njima upućena policijska brodica. Kako je spasilačka brodica Kapetanije u tom trenutku bila angažirana na drugoj lokaciji, angažirano je plovilo Pomorske policije koje je zaposlenike hrvatske tvrtke za pirotehničke usluge, neozlijeđene prekrcalo i prevezlo policijskom brodicom do obale u uvali Lapad. Akcija je uspješno dovršena u 20,09 sati.

Jučer je Posljednja spasilaćka akcija kada je MRCC Rijeka zaprimila poziv posade putničkog broda „Thomson Spirit“ pod zastavom Malte. Zahtijevali hitnu evakuaciju putnika u infarktnom stanju, te je Središnjica pokrenula koordiniranu akciju hitnog medicinskog prijevoza sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik i nadležnom Lučkom ispostavom Vela Luka jer je kruzer u vrijeme dojave plovio na 10 nautičkih milja južno od rta Velo Danče, u korčulanskom akvatoriju.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik i Lućke ispostave Vela Luka u 22 sata su prekrcali pacijenta, britanskog državljanina R.P. (70) i preveli ga u Velu Luku, odakle su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći. Zbog kritičnog zdravstvenog stanja britanskog pacijenta, MRCC Rijeka je u suradnji sa Obalnom stražom RH organizirala zračni prijevoz pacijenta sa korčulanskog helidroma u Blatu za splitski KBC Firule, kamo su sletjeli u 22.45 sati. Time je ta MEDICO akcija uspješno okončana, dok je putnički brod „Thomson Spirit“ proslijedio dalje prema planu plovidbe u luku Bar.

 

Naslovnica Crna kronika

Najčitanije

Najnovije

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!
Hrvace su odnijele sva tri boda iz Opuzena. Podvornica je 'potonula' na startu drugog dijela prvenstva četiri mi...
TREĆA HL - JUG Sreća, ispada samo jedan!

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži sutra, ponedjeljak 26. veljače, bez vode će biti dio stanovnika stare gradske...
Tko je sutra bez vode?

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke

Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke
Sniježni prekrivač zadržao se danas i na padinama iznad Rijeke dubrovačke. S obzirom na niske temperature i vrem...
Snijeg na padinama Rijeke dubrovačke