StoryEditorOCM
Crna kronikaZBOG VELIKOG BROJA PROMETNIH NESREĆA

Pročitajte gdje danas nikako ne smijete voziti iznad ograničenja

Piše DV
12. studenog 2016. - 17:38

Tijekom jučerašnjeg dana četiri su osobe u dva odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog ulaska u Hrvatsku – stoji u priopćenju Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.
U prvom se slučaju radi o dvoje državljana Sirije i jednom državljaninu Srbije koji su u jutarnjim satima zatečeni na autobusnom kolodvoru u Metkoviću i za koje je utvrđeno da su tijekom noćnih sati, pješice preko brda Predolac, nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH.
U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je sinoć zatečen u mjestu Đurinići u Konavlima, a za kojeg je utvrđeno da je prethodno nezakonito ušao u RH iz pravca Crne Gore i to pješice, preko brda Orjača.
Svim stranim državljanima određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je policijama Crne Gore i BiH najavljena njihova readmisija. Državljanin Srbije prekršajno je sankcioniran i zbog pomaganja u nezakonitim migracijama spomenutih državljana Sirije.
Obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama, tijekom današnjeg dana na području Postaje prometne policije Dubrovnik provest će se akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.
I ovom prilikom iz policije pozivaju sve vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja vozila na cestama te dosljedno poštuju sva prometna pravila kako ne bi ugrozili vlastitu sigurnost, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu. 

- Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ koji se tradicionalno slavi 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske će tijekom ovog vikenda, odnosno od 11. do 14. studenog pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici nastaviti će i tijekom narednog perioda. Ističemo da se u prvih deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo 99 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 21 je teže, a 52 su lakše ozlijeđene.
 Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti - poručuju iz policije.  

 

26. travanj 2024 14:19