StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

VATERPOLISTICE ISPISALE POVIJEST Hrvatska dobila Srbiju te je vraški blizu četvrtfinala!

16. siječnja 2020. - 01:35
Klupko radosti naših vaterpolistica u Duna Areni. Izborile su povijesnu pobjedu u natjecanju u skupini EP-a, nikad prije nisu dobile utakmicu u prvom dijelu prvenstva, i kad su sad u tome uspjele, i to su dobile Srbiju s 9:8, minimalno, ali slatko, eto ih tako blizu plasmana u četvrtfinale, najvećeg uspjeha u povijesti. Hrvatsko 'finale' za plasman u četvrtfinale bit će utakmica u nedjelju sa Slovačkom.

Emmi Miljković nije išlo protiv Srbije na početku. Naša najiskusnija igračica nije realizirala peterac u drugoj četvrtini kad smo vodili s 2:1, nije uspjela nakon toga ni u situaciji kad smo imali brojčanu prednost u bazenu, međutim, kad je trebalo, naštimala je ruku. Pogodila je 6 i pol minuta prije kraja za 8:7, a kad je na semaforu ostalo da se još odigra 4 minute i 12 sekundi naciljala je za 9:7. Srbija je 62 sekunde prije kraja izborila peterac, ali je naša vratarka Aleksandra Ratković obranila udarac Jeleni Vuković. No, u nastavku napada Srbija je 42 sekunde prije kraja postigla osmi pogodak. Potom naše nisu uspjele postići pogodak, ali su potrošile svih 30 sekundi za napad nakon čega je Srbiji ostalo samo 12 sekundi za izjednačenje. U napad je otišla i vratarka Srbije, međutm, iako je na kraju lopta završila u našoj mreži, šut je bio nakon što se oglasila sirena označivši kraj utakmice te početak slavlja naših. Marijo Ćaleta, Šibenčanin na klupi Hrvatske, non stop je u najavi EP-a isticao: 'Imamo priliku u Budimpešti za četvrtfinale EP-a. Možemo mi to!'.

Hrvatska je protiv Srbije vodila s 1:0, 2:1 i 4:2 nakon čega je Srbija povela s 5:4. Vodili smo potom sa 6:5, a Srbija sa 7:6. Matea Skelin je 16 sekundi prije kraja treće četvrtine izjednačila na 7:7 te počela naš niz od tri uzastopna pogotka s kojim smo dočekali veliku radost.

Hrvatsku je na startu poražena od Mađarske i Grčke. Sad je dobila Srbiju, a prije Slovačke čeka je u petak, 17. siječnja, ogled s Rusijom. Četvrto mjesto, posljednje koje vodi u četvrtfinale, nadohvat je ruke...
Srbija – Hrvatska 8:9
BUDIMPEŠTA Duna Arena. Gledatelja 300. Sutkinje: Diana Dutilh Dumas (Nizozemska) i Giuliana Nicolosi (Italija).
SRBIJA: Lazić (6 obrana), Cegar, Pantović, Rudić, Josifović (1), Mišković (1), Gluščević, Mandić (2), Ilić (1), Vuković, Miličević (2), Jakovljević (1), Travar. Izbornica: Dragana Ivković.
HRVATSKA: Ratković (7 obrana), Miljković (2), Miroslavić (1), Carević (1), Lordan (1), Skelin (1), Topić, D. Butić (1), Bukić, I. Butić (2), Barišić, Božan, Trojan Jimenez. Izbornik: Marijo Ćaleta.
Igračica više: Srbija 7/2, Hrvatska 8/3
Peterac: Srbija 1/0, Hrvatska 1/0
Četvrtine: 1:2, 3:2, 3:3, 1:2.

27. travanj 2024 03:20