StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U VATERPOLU ZA IGRAČE DO 20 GODINA U KUVAJTU

ŽUVELA TRI POGOTKA, KRŽIĆ JEDAN Hrvatska slomila otpor JAR-e u nastavku utakmice

12. prosinca 2019. - 10:13
Hrvatska je dobila Južnu Afiku sa 15:6 u prvoj utakmici prvog dana Svjetskog juniorskog prvenstva za igrače do 20 godina, koje se do 20. prosinca igra u Kuvajtu. Početak nije bio dobar za naše. Južna Afika je vodila s 3:1, 4:2 te 5:4. Na poluvremenu je bilo samo 6:5 za naše, ujedno je to bilo prvo vodstvo Hrvatske koja je početkom treće nastavila svoj niz. Stigla do vodstva 8:5. Potom šesti pogodak Južne Afike, ujedno i posljednji. Hrvatska je do kraja utakmice bila bolja sa 7:0 te ostvarila uvjerljiv uspjeh.

Marko Žuvela, jedan od dvojice Jugaša u reprezentaciji (drugi je Filip Kržić), bio je s tri pogotka prvi strijelac Hrvatske. U skupini 'A' su još Srbija, Japan i Kina. Ukupno je na prvenstvu 20 reprezentacija. U skupini 'B' su Rusija, Kanada, Španjolska, Mađarska i Egipat, skupina 'C' Crna Gora, Kuvajt, SAD, Italija i Iran te u skupini 'D' Brazil, Uzbekistan, Grčka, Australija i Novi Zeland. Pobjednici skupina će se izravno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije svake skupine razigravati u osmini finala za plasman među osam najboljih. 

Na posljednjem SP-u do 20 godina, koje se 2017. odigralo u Beogradu, naslov prvaka osvojila je Grčka pobjedom u finalu na peterce protiv Hrvatske za koju su igrala dvojica Jugaša, Nikola Pavličević i Jacob Merčep. Treća je bila Srbija.

Hrvatska je dva puta bila svjetski prvak, i to 1997. godine na Kubi te 2009. u Šibeniku.
 
SKUPINA 'A', 1. KOLO: Južna Afika - Hrvatska 6:15
KUVAJT
Suci: Davis Connor (Australija) i Evgeniy Malinin (Uzbekistan).
JUŽNA AFIKA: Clark Keegan, Mogamad Mayman, Christopher Beamish (1), Ethan Coryndon-Baker, Todd Howard (1), Ross Stone (1), Joshua Faber (3), Jonathan Swanepoel, David MacDonald, William Dowsett, Yaseen Margro, James Hablutzel, Barnard van Rooyen. Izbornik: Jason Sileno.
HRVATSKA: Jerko Jurlina, Ivan Malenica, Karlo Kreković (1), Marin Vrdoljak (2), Luka Bajić (1), Filip Kržić (1), Goran Solje (1), Branimir Herceg (1), Jerko Penava (2), Matias Biljaka (1), Marko Žuvela (3), Lovro Paparić (2), Eugen Sunara. Izbornik: Joško Kreković.
Igrač više: JAR 8/1, Hrvatska 8/1
Peterci: JAR 2/2, Hrvatska 1:1
Četvrtine: 2:1, 3:5, 1:5, 0:4

FOTO Marko Žuvela
Kina u subotu
Hrvatska je slobodna u 2. kolu, a u 3. kolu, u subotu,. 14. prosinca, igra protiv Kine u 12.50 sati po hrvatskom vremenu, Dan poslije, u nedjelju, 15. prosinca, ogledat će se Hrvatska i Srbija, a u ponedjeljak, 16. prosinca, našima je suparnik Japan.

Pobjednik skupine 'A' u četvrtfinalu čeka pobjednik ogleda u kojem se u osmini finala sastaju drugoplasirani iz skupine 'B' i trećeplasirani iz skupine 'C'. Drugoplasirani iz skupine 'A' u osmini finala igra protiv trećeplasiranog iz skupine D, a ukoliko bude uspješan u četvrtfinalu ide na pobjednika skupine 'B', dok trećeplasirani iz skupine 'A' u osmini finala igra protiv drugoplasiranog iz skupine 'D', a ukoliko bude uspješan u četvrtfinalu igra protiv pobjednika skupine 'C'.

27. travanj 2024 02:01