StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG ADRIATIC OSIGURANJE

DAN NAKON IZGUBLJENOG FINALA KUPA HRVATSKE Jugu se ovo dogodilo i u Budimpešti 2012. godine!

25. studenog 2019. - 20:30
Dovoljno sam u vaterpolo da znam i mogu procijeniti moć i snagu Mladosti i da znam što ona može ove godine. Zato sam nakon polufinala rekao da će finale biti sasvim otvorena utakmica. Apsolutno zaslužena pobjeda u finalu Mladosti i ja im čestitam na osvojenom Kupu - rekao je Vjeko Kobešćak, Jugov trener, minutu, dvije nakon završetka finala u kojem je zagrebačka momčad bila bolja sa 16:12 te Jug Adriatic osiguranje nije uspio peti put u nizu, a ukupno petnaesti put osvojiti Kup Hrvatske. 

Bodu u oči činjenice: Jugaši su u finalu 28. izdanja Kupa Hrvatske primili čak 16 pogodaka te realizirali samo četiri od ukupno petnaest situacija s igračem više!

- Jednostavno nismo imali svoju igru. U napadu smo išli na individualna rješenja. Nismo se smirili cijelu utakmicu, a samim time smo oslobodili kontru Mladosti, pa njihove centre. Primili smo i previše golova. Nismo imali ni snage, niti koncentracije da bi se Mladosti suprotstavili - naglasio je Jugov trener. 

Odmah nakon poraza u finalu Kupa Hrvatske pitanje: 'Kad je Jug u jednoj važnoj utakmici primio 16 pogodaka?' Odgovor - u travnju 2012. godine u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici europske Lige prvaka. Jugaši su dobili prvo poluvrijeme protiv Vasasa kod kuće s 12:8, a u uzvratu na Bela Komjadiju izgubili sa čak 16:9 te nisu otišli na Final four, koji se igrao u rumunjskoj Oradei. Jugov trener tada bio je Veselin Đuho, koji je uskočio usred sezone, točnije, nakon 15:7 izgubljenog finala Kupa Hrvatske od zagrebačke Mladosti u Zadru, i to na mjesto Elvisa Fatovića

Kobešćak je te 2011. bio trener Mladosti, koja je igrala na Final fouru europske Lige prvaka te zauzela treće mjesto pobjedom baš protiv Vasasa. Marko Macan i Paulo Obradović su Jugov dvojac koji je igrao u Budimpešti prije više od sedam godina protiv Vasasa te u nedjelju navečer u Poljudu protiv Mladosti te doživio obje utakmice u kojoj je suparnik postigao 16 pogodaka Obradović je protiv Vasasa te 2012. bio drugi strijelac Juga s dva pogotka, dva je postigao i Nikola Janović, a tri Nikša Dobud, dok je protiv Mladosti s pet pogodaka bio prvi strijelac ne samo Juga, već i finala. 

Jugaši su izgubili prvi od dva trofeja koja su branili ove sezone. Ostaje im još obrana naslova prvaka Hrvatske, a o njemu će se odlučivati na proljeće kada će se odlučivati i o pobjedniku Regionalne lige, a tu naslov brani Mladost, a Jug AO napada. U europskoj Ligi prvaka Jugašima je cilj izboriti plasman na završni turnir. Do prekida sezone zbog Europskog seniorskog prvenstva, koje se u siječnju 2020. igra u Budimpešti, ali i Svjetskog juniorskog prvenstva, koje se idući mjesec igra u Kuvajtu, čekaju ih još dvije utakmice u skupini europske Lige prvaka. Prva je 3. prosinca u Gružu protiv Szolnokija, a druga 9. prosinca u Pireju protiv Olympiacosa.
26. travanj 2024 21:35