StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - SINTEZ KAZAN

JUGOVIM BEKOVIMA OPET POSLA PREKO GLAVE Zaustavili su Radua i Vrlića, sad im je zadatak isto napraviti s centarskim parom ruske reprezentacije!

19. studenog 2019. - 13:52
Rusije nije bilo ovo ljeto u Gwangju na SP-u, zadnje veliko natjecanje na kojem su nastupili bilo im je Europsko prvenstvo u Barceloni 2018. godine gdje su bili sedmi. Od sastava koji je bio tamo, a sad su u sastavu Sintez Kazana, tri su ruska reprezentativca: Nikita Dereviankin, Sergey Lisunov te vratar Igor Chirkov. Bio je tamo i Daniil Merkulov, Jugov Rus.

- Kazan nije loša momčad. Imaju četiri, pet igrača, koji igraju ili su igrala za rusku reprezentaciju. Plivački moćna. Imaju odličnog ljevaka, imaju dva odlična centra, Lisunov i Dereviankin. Lijeva strana im je isto dobra – istaknuo je Merkulov.

Sintez Kazan je kroz kvalifikacije izborio nastup u Ligi prvaka. U zadnjem krugu su izbacili AN Bresciu, a u drugom krugu moskovski Dinamo, koji je prošle sezone bio sudionik elitnog natjecanja. Jedan od junaka utakmice koja je odlučivala koji će ruski sastav u treći, posljednji krug kvalifikacija, bio je Adel Latypov. Isključen je bez prava zamjene protiv splitskog Jadrana te nije igrao prošlo kolo kad su poraženi kod kuće od Perronea i ekipe. Španjolska Zodiac CNA Barceloneta je slavila sa čak 20:12. Latypov igra večeras u Gružu u svojoj kapici s brojem '12'.

- Dinamo nije sad jak kao prošle godine. Sad su u njemu tek dvojica iskusnih igrača, a sve ostalo su mladi te taj rezultat, pobjeda Sintez Kazana nad Moskovljanima, nije bio iznenađenje – komentirao je Merkulov pobjedu Sintez Kazana protiv Dinama Moskve.

Zadovoljan je Rus kako je Jug u Regionalnoj ligi odigrao protiv zagrebačke Mladosti u petak navečer. Obrana je bila, ističe, fantastična. Jugovi bekovi, a Merkulov je jedan od njih, zaustavili su tada Cosmina Radua i Josipa Vrlića. Mladost po mnogima ima sad najjači centarski par.

Do kraja 2019. godine Jugaše čekaju tri europske utakmice. U 6. kolu stiže Szolnoki, a u 7. kolu su gosti Olympiacosa. Prije te dvije preostale utakmice do kraja ove godine u elitnom natjecanju Jugaše čeka završni turnir Kupa Hrvatske u Splitu. U polufinalu, u subotu, 23. studenog, čeka ih domaćin - splitski Jadran, koji ih je jedini dobio ove sezone (12:11). Ako Merkulov i ekipa ovaj put budu uspješni od momčadi trenera Ivana Asića, dan poslije, u nedjelju, 24. studenog, čeka ih finale, a u njemu uspješniji iz drugog polufinala u kojem se sastaju HAVK Mladost - Solaris.  

- Okrenuti smo sad utakmici sa Sintez Kazanom u kojem nam je imperativ pobjeda. Jedan razlog imperativa je i poraz u Splitu od Jadrana prošlo kolo u skupini Lige prvaka, dok se drugi razlog zna. Bez obzira na snagu suparnika kod kuće ne smijemo gubiti bodove – podvukao je Jugov branič Merkulov, koji je s tri pogotka bio prvi strijelac Jug AO u startnom 12:7 uspjehu u Igalu protiv hercegnovskog Jadran Carine, kao i u jedinom porazu -12:11 u Poljudu od splitskog Jadrana.

Utakmica Jug Adriatic osiguranje - Sintez Kazan igra se u Gružu, u utorak, 19. studenog, od 20.30 sati. 

FOTO Daniil Merkulov (Jug AO) protiv splitskog Jadrana u Poljudu
Pogledajte semafor!
Poredak skupine 'A': 1. Olympiacos 12 bodova, 2.-4. Jug Adriatic osiguranje, Szolnoki i Zodiac CNA Barceloneta po 9 bodova, 5. Jadran Split 4 boda, 6. Sintez Kazan 3 boda, 7. Spandau 04 2 boda, 8. Jadran Carine (HN) 1 bod.

Raspored 5,. kola, utorak, 19. studenog, Pirej: Olympiacos – Spandau 04, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Sintez Kazan, Igalo: Jadran Carine (HN) – Zodiac CNA Barceloneta, Szolnok: Szolnoki Dozsa – Jadran Split.

26. travanj 2024 21:43