StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - ZODIAC CNA BARCELONETA 15:13

PAULO OBRADOVIĆ 'IZBIO IZ CIPELA' ŠPANJOLSKOG PRVAKA Grmljavina s tribina: 'Medo, Medo!!!'

18. listopada 2019. - 22:18
Paulo Obradović, od milja Medo, 'izbio je iz cipela' španjolskog prvaka, točnije, reprezentaciju Španjolske, svjetskog doprvaka (čak deset igrača je u sastavu Zodiac CNA Barcelonete sa svjetskim srebrom) ojačanog s jednim legendarnim srpskim igračem Milanom Aleksićem, koji je još uvijek strah i trepet te s centrom Italije, svjetskog prvaka – Michaelom Bodegasom.

Nije išlo Jugašima u prvoj, a ni u drugoj četvrtini, kao ni na početku treće. Na životu ih je držao Obradović. Pogađao je za 3:5 i 4:5, zatim za 5:6 te 8:8. Na kraju i za 12:10 te 15:11. 'Medo, Medo' – ovacijama su navijači nagradili jugovu dvanaesticu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu. Krajem prve i početkom druge četvrtine 'vozili su u četvrtoj brzini'. Zaostatak od 2:1 pretvorili u vodstvo 5:2, ali u trećoj je dubrovački brod 'ubacio u petu'. Luka Lozina je odbijanac pospremio za 7:8, zatim spomenuti pogodak Obradovića za 8:8, nakon toga Luka Lončar, pa Loren Fatović i za 11:8 Aleks Papanastasiou. Šteta što hrvatski prvak nije uspio u samoj završnici treće četvrtine u kojoj je postigao čak šest pogodaka zaustaviti zadnja dva pokušaja gostiju te u zadnju četvrtinu ući s više od jednog pogotka viška. Ali, Jugaši su se vrlo brzo u zadnjoj četvrtini vratili na plus tri. Prvo, a tko drugi nego Obradović, a nakon toga Fatović, koji je također zaslužio sve čestitke.

S Jugašima su 'igrale' i tribine. Odavno nije bilo takve podrške odozgo, tog vjetra u leđa. Hrvatski prvak je na stopostotnom učinku ove sezone, ne samo u Regionalnoj ligi te Kupu Hrvatske, već i u europskoj Ligi prvaka, i to nakon što je bio gost prvaka Crne Gore (Jadran Carine Herceg Novi) i nakon što je ugostio prvaka Španjolske, Zodiac CNA Barcelonetu, sastav koji puca na naslov prvaka Europe. 
2. KOLO
Jug Adriatic osiguranje – Zodiac CNA Barceloneta 15:13
DUBROVNIK
Bazen u Gružu. Gledatelja 1000. Suci: Alberto Rovida (Italija) i Gabor Vogel (Mađarska). Delegat: Gadi Schwartz (Izrael).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (2), Kržić, Garcia (1), Lozina (2), Merkulov, Papanastasiou (1), Žuvela, Benić, Obradović (6), Jarak. Trener: Vjeko Kobešćak.
ZODIAC CNA BARCELONETA: Lopez (9 obrana), De Toro, Granados (4), Munarriz (1), Bodegas (2), Larumbe (1), Aleksić (3), Fernandez, Tahull, Perrone (2), Mallarach, Bustos, Linares. Trener: Jesus Martin.
Četvrtine: 2:4, 3:3, 6:3, 4:3
 

26. travanj 2024 12:50