StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE NADE Korčulani i Cavtat u borbi za postolje

13. rujna 2019. - 17:16
KPK i Cavtat će igrati za plasman od 1. do 8. mjesta na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u vaterpolu za mlađe nade, uzrast do 11 godina, koji se igra u Rijeci. Korčulani su uz to prenijeli u drugi krug 3 boda, tj. pobjedu protiv Solarisa sa čak 18:3, koju su ostvarili u posljednjem, 3. kolu skupine 'B', utakmici koja je odlučivala tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. U drugom krugu KPK ima igrati sa zagrebačkim Medveščakom i Zadrom 1952., koji su zauzeli prva dva mjesta u skupini 'D'. Medveščak je prenio pobjedu 9:7 protiv Zadra 1952.

Cavtat je pak bio drugi u skupini 'C'. U drugi krug je ušao bez boda, prenio je poraz od zagrebačke Mladosti 8:6. Inače, u posljednjem kolu u skupini 'C' utakmica Cavtat - Mornar BS odlučivala je tko će biti drugi, a tko treći, tj. tko će u drugom krugu igrati za plasman od 1. do 8. mjesta, a tko za plasman od 9. do 12. mjesta. Cavtat je bio bolji sa 7:6. U drugom krugu Cavtat čeka ogled s domaćinom, riječkim Primorjem EB i sa Zagrebom, koji su bili prvi odnosno drugi u skupini 'A'. Primorje EB je u drugi krug prenijelo 5:4 pobjedu protiv Zagreba.

Prva dva iz svake skupine poretka od 1. do 8. mjesta izborit će polufinale. 

U skupini 'A' treći je po učinku u bazenu bio Jug CO s dvije pobjede i dva poraza, ali budući nije na prvenstvo stigao sa 14 igrača, već s jednim manje te nije mogao složiti dvije sedmorke (propozicije natjecanja), igra izvan konkurencije, kao i OVK POŠK te je na kraju uvršten u razigravanje za plasman od 13. do 17. mjesta, dok je Gusar, koji je bio četvrti u skupini 'A', napravio korak naprijed te kao treći 'uskočio' u borbu za poredak od 9. do 12. mjesta. Ekipu iz Mlina čekaju u drugom krugu ogledi s trećeplasiranim sastavima tri preostale skupine, a u skupini 'B' su to bile 'Barakudice', u skupini 'C' Mornar BS te u skupini 'D' splitski Jadran. Za 'Barakudice' igra između ostalog pet Jugašica: Elsa Garcia, Lorena Smokvina, Luči Mojaš, Bruna Di Ceglie i Josipa Beatović.

Jugaši su prenijeli u drugi krug pobjedu protiv Opatije s 24:3 (skupina 'A' je imala pet ekipa), a čeka ih ogled protiv četvrtoplasiranih ekipa preostale tri skupine, a to je u skupini 'B' bio OVK POŠK, u skupini 'C' ZPK te u skupini 'D' Osijek.
Kvartet iz Dubrovačko-neretvanske županije
Gusar Mlini: Gabrijel Đamarija, Matej Martić, Nina Jazvin, Ivano Račić, Nea Matičević, Ilar Šimić, Andrijano Marković, Đivo Pleština, Tomi Jazvin, Toni Jakobušić, Antonio Perović, Marko Tomšić, Nikša Matičević, Ivano Kuaić i Petrunjela Fox. Trener: Vido Bogdan.

Jug AO: Ivan Zvono, Marin Bajurin, Juraj Kulišić, Lovro Zvono, Leo Sablić, Nikola Perak, Robert Žuhović, Marko Dolina, Antonio Hezonja, Ivano Delić, Dani Krehić, Roko Benić i Matias Miloš. Trener: Vido Bogdan, pomoćni trener: Aljoša Lončarić.

KPK: Ivan Barčot, Mislav Čale, Špiro Brčić, Ante Farac, Vinko Botica, Stipe Borovina, Bonne Ray, Bartol Kokanović, Duje Bissako, Luka Brkić, Lovro Jurjević, Nino Fider, Nikola Franulović i Marko Prskalo. Treneri: Lovor Lozica i Marjan Kosović.

Cavtat: Dominik Glavinić, Mauro Butigan, Noel Hanzijer, Roko Miljan Popović, Lovro Miljas, Ivano Lončar, Frano Pavlić, Stjepo Guljelmović, Marin Ćumo, Hrvoje Stjepović, Đivo Koprivica, Ivano Tonković, Stjepan Vuković, Ivan Puljić i Vlaho Rajčević. Trener: Pavo Pulić.

27. travanj 2024 05:05