StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETE Za polufinale protiv OVK POŠK

10. kolovoza 2019. - 01:01
Jugaši su dobili Mornar BS u zadnjem kolu natjecanja u skupini 'B' završnog turnira Kupa Hrvatske za kadete, koji se igra u Zagrebu, i to su u odluci, tko će biti drugi, a tko treći u skupini, ostvarili uvjerljiv uspjeh - 13:3, koji su osigurali već u drugoj četvrtini u kojoj su bili bolji sa čak 7:0.

Momčad trenera Aljoše Lončarića je u skupini prvo savladala Medveščaka s 11:7, a potom u 2. kolu izgubila od aktualnih prvaka, Primorja EB, s 13:7, te će kao drugoplasirani sastav skupine 'B' razigravati za plasman u polufinale protiv OVK POŠK, sastava koji je zauzeo treće mjesto u skupini 'A'.

Splitski Jadran, koji je bio najbolji u skupini 'A', te Primorje EB, pobjednik skupine 'B', izravno su se plasirali u polufinale. Jug CO, inače aktualni doprvak, ako bude uspješniji od OVK POŠK igrat će za finale protiv splitskog Jadrana, a ako izgubi ide u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta. Primorje EB čeka u polufinalu pobjednika ogleda između drugoplasiranog sastava skupine 'A' (HAVK Mladost) i trećeplasiranog sastava skupine 'B' (Mornar BS).   

Mauro Prkoča i Vlaho Pavlić s po tri pogotka bili su prvi strijelci Jug CO protiv Mornara BS, po dva su postigli Jakov Cvjetković, Ivuša Burđelez i Marko Glavinić, a jedan Zvonimir Miloglav. Nikša Brzica je imao pet obrana. Još su igrali: Stjepan Brajović, Bruno Bobić, Marko Piplica, Jure Jarak, Davor Paviša, Nikola Balić i Lukša Čagalj.

FOTO Aljoša Lončarić, trener kadeta Jug CO
27. travanj 2024 01:19