Sport Vaterpolo

VATERPOLO

KUP HRVATSKE ZA KADETE Jugaši dobili Medvjede na zagrebačkoj Šalati

VATERPOLO
Savladali su kadeti Jug Croatia osiguranja vršnjake Medveščaka na zagrebačkoj Šalati na startu završnog turnira Kupa Hrvatske s 11:7 (3:1, 2:1, 5:4, 1:1). Zvonimir Miloglav s tri pogotka bio je prvi strijelac sastava trenera Aljoše Lončarića u kojem se sedam igrača upisalo u strijelce. Po dva pogotka postigli su Marko Glavinić i Vlaho Pavlić, a po jedan Bruno Bobić, Ivuša Burđelez, Marko Piplica i Jure Jarak.

Branio je Nikša Brzica te zaustavio šest udaraca Medveščaka u okvir gola. Još su igrali: Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Lukša Čagalj, Davor Paviša, Nikola Balić i Nikola Bjelopera. Jugaši su u skupini 'B' u kojoj su još splitski Mornar BS i riječko Primorje EB, koji su im suparnici u petak, 9. kolovoza, drugog dana turnira, koji završava u nedjelju, 11. kolovoza. U drugoj utakmici 1. kola skupine 'B' riječki sastav je nadigrao Mornara BS sa čak 17:4.

U skupini 'A' pobjede u 1. kolu ostvarili su splitski Jadran, koji je sa 14:5 dobio šibenski Solaris, dok je zagrebačka Mladost s 10:7 savladala OVK POŠK. Prvo mjesto u skupini vodi izravo u polufinale, drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za mjesto među četiri najbolja.

Podsjetnik, kadeti Jug CO su aktualni državni doprvaci. Uspjeh su ostvarili u siječnju ove godine na završnom turniru prvenstva Hrvatske u Rijeci gdje je domaćin, Primorje EB, osvojio naslov prvaka, a splitski Jadran bio treći.
Naslovnica Vaterpolo
HtmlNoArticles

Najnovije