StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO DUBROVAČKIH KUPALIŠTA U VATERPOLU

DIVLJA LIGA Prvo je 'uhvaćena' kuglica s imenom FUN H2O Mlini 

Piše divljaliga.com
19. srpnja 2019. - 18:03
Župan Nikola Dobroslavić je prvi potegao na ždrijebu Divlje lige. FUN H2O Mlini - pisalo je na papiriću nakon što je otvorio kuglicu. Potom je izvučena Daksa, nakon toga Batahovina pa Lozica. Vjeko Kobešćak igra za Pasjaču Popovići i on je odredio protiv koga će igrati Lozica. 

- Pasjača Popovići - pisalo je na papiriću kojeg je izvukao trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja. Sovrnja Doli je posljednja upala u kvalifikacijsku skupinu 'A'. Nije se to svidjelo previše Marku Potrebici, predsjedniku Gradskog vijeća, koji je također izvlačio kuglice. Njegova Sovrnja Doli, koja je prvi nastup imala 1997. godine, ima težak zadatak za izboriti glavni turnir.

U kvalifikacijsku 'B' skupinu upali su Soderini Orašac, Palace, Betula Danče, Komarda i Plaža ispod Petke, a u 'C' Lukovica, Kolorina, Sustjepan Mali muo, Kamen mali i Uvalica. Iz svake skupine će u glavni turnir tri momčadi. 'Krivci' kako se posložio raspored 36. Divlje lige bili su još zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, Mato Milković je izvlačio u ime Dubrovačkih ljetnih igara te vaterpolist Paulo Obradović, povratnik u Juga nakon dvije sezone igranja za grčki Olympiacos.

DJ Vjeverica je opet svirao, puštao glazbu, a Meša je u majici svoje Porporele vodio ždrijeb. Najkasnije do 20 sati na službenoj stranici natjecanja znat će se tko kad i gdje igra utakmice 1. kola kvalifikacija, koje počinju u utorak, 23. srpnja.

Parovi 1. kola kvalifikacija su FUN H2O Mlini – Daksa, Lozica – Pasjača Popovići (slobodni su u 1. kolu u skupini 'A' Batahovina i Sovrnja Doli), zatim Soderini Orašac – Palace (slobodni u 1. kolu skupine 'B' su Betula Danče, Komarda i Plaža ispod Petke) te Lukovica – Kolorina (slobodni u 1. kolu skupine 'C' su Sustjepan mali muo, Kamen mali i Uvalica).
GLAVNI TURNIR
Svih sedam nositelja se prijavilo: Elita, Porporela, Kokoti, Turčin Danče, PVG Gruški mul, Crvene stijene Orašac i Vila Šeherezada.

Dakle, Elita, koja brani naslov, nositelj je skupine 'A' glavnog turnira. Zatim, doprvak Porporela je nositelj skupine 'B' glavnog turnira, a Kokoti koji su lani bili treći bit će nositelji skupine 'C' glavnog turnira. Od kvarteta koji je zaustavljen u četvrtfinalu, a koji također ne igra kvalifikacije, (Turčin Danče, PVG Gruški mul, Crvene stijene Orašac i Vila Šeherezada) ždrijebom je određeno da je Vila Šeherezada nositelj skupine 'D' glavnog turnira. Turčin Danče je zauzeo mjestzo u skupini 'B' s Porporelom, PVG Gruški mul je upao u skupinu 'C' s Kokotima, a Crvene stijene Orašac su u skupini 'D' s Vilom Šeherezdom.

U skupinu 'A' će ući tri kvalifikanta, a po dva će se smjestiti u tri preostale skupine.

Glavni turnir se igra od 6. do 20. kolovoza.

26. travanj 2024 07:03