StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

ODABRAO IVICA TUCAK Ide na SP i Ivan Buljubašić ne bude li mogao....

Piše HVS
3. srpnja 2019. - 16:35
Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju očekuje najključniji ispit sezone, odlazak na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Južnoj Koreji gdje reprezentacija brani ono najsjajnije odličje, ono zlatno. Nakon posljednjih priprema pred sam odlazak, koje su se posljednjih 8 dana održavale u Šibeniku, izbornik je danas odlučio kojih trinaestorica igrača od ukupno 20 koliko ih je bilo na pripremama putuje s njim u Južnu Koreju.

- Marko Bijač, Hrvoje Benić, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Xavi Garcia, Ivan MarcelićMarko Macan - to je trinaest igrača koji će braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangju, pokušati obraniti naslov prvaka osvojen prije dvije godine u Budimpešti. 
 
Odlučio je to naš izbornik Ivica Tucak u čijem stožeru će na SP-u biti Mile Smodlaka, Sandro Sukno, Pero Kuterovac, Damir Luketić, Petar Coce, Igor Pezelj, Renato Živković i Dinko Pivalica.

Uz navedenu trinaestoricu u Južnu Koreju s reprezentacijom odlazi i Ivan Buljubašić. Najavio je to izbornik vizavi ozljede šake koju je nedavno zadobio Marko Macan pa stoga još nije u potpunosti siguran u njegovu zdravstvenu spremnost da zaigra na zahtjevnom Svjetskom prvenstvu.

- To su uistinu najteže odluke za svakog sportskog trenera. Sedmorica igrača je otpalo, 13 ih odlazi na Svjetsko prvenstvo. No želim napomenuti da su svi ti igrači dio hrvatske vaterpolske reprezentacije, a sutra i dio našeg uspjeha. Mi smo jedna obitelj. Dokaz svemu tome jest i Ivan Buljubašić kojeg nisam uvrstio među 13 odabranih, ali pribojavajući se stanja i ozljede Marka Macana, Ivan je prihvatio otputovati kao rezerva i čekati rasplet situacije.. Hvala Ivanu, pokazao je koliko je veliki sportaš i momak, što je dokazao i kroz sve što je napravio u prethodnom period i za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Navedena 13-torica koji odlaze u Gwangju mislim da su u ovom trenutku najbolje rješenje za našu reprezentaciju. Nadam se da ćemo to opravdati i da ćemo se vratiti iz Južne Koreje s dobrim vijestima.  – rekao je izbornik Tucak.

Prva utakmica Svjetskoga prvenstva odigrat će se u ponedjeljak, 15. srpnja u 19.30 sati po hrvatskom vremenu, s reprezentacijom Australije. Slijedi utakmica s reprezentacijom SAD-a 17. srpnja u 16.50 sati, dok ih 19. srpnja u 3.30 sati očekuje ogled s Kazahstanom. Sve utakmice moći će se pratiti na HRT-u.

Nakon navedenih utakmica u skupini, Hrvatsku očekuje uzbudljiv nastavak turnira, s obzirom na rashod situacije ostalih skupina.

Reprezentacija na put odlazi 8. srpnja u 14.45 sati sa splitskog aerodroma. Prvo dio priprema odraditi će u Seoulu s talijanskom reprezentacijom, dok 12. srpnja kreće put sportskog sela Svjetskog prvenstva u gradu Gwangju.

- Atmosfera je odlična. Svi vjerujemo da možemo napraviti odličan rezultat u Koreji. To je najbitnije, kao i osigurati vizu za Tokijo. Svi se nadamo da ćemo to uspjeti i odlazimo puni želje i motiva na Svjetsko prvenstvo.  – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.
26. travanj 2024 03:22