StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

30. UNIVERZIJADA Vaterpolisti krenuli pobjedom, i to uvjerljivom

3. srpnja 2019. - 00:23
Hrvatski vaterpolisti su savladali Australiju sa 17:9 na startu turnira jubilarne 30. Univerzijade, koji se igra u talijanskoj Caserti. U sastavu Hrvatske, koju vodi Robert Sappe, nastupa i jedan Jugaš, vratar Antonio Vukojević. Student Sveučilišta u Dubrovniku najmlađi je član vaterpolske reprezentacije Hrvatske. Antonio je rođen 2. ožujka 2000. godine. 

U 2. kolu natjecanja u skupini naši vaterpolisti igraju u četvrtak, 4. srpnja, protiv Mađarske. Zatim protiv Japana (6. srpnja u 17.30 sati) i na kraju protiv domaćina, Italije (8. srpnja u 19.30 sati).

Uz Vukojevića boje Hrvatske brane još Luka Podrug (Mornar BS), Franko Lazić (HAVK Mladost), Branimir Herceg (HAVK Mladost), Ivan Živković (Mornar BS / Montpellier, Francuska), Zvonimir Butić (Jadran Split), Duje Pejković (Jadran Split), Lovro Paparić (Primorje EB), Antonio Buha (Vouliagmeni Atena, Grčka), Marko Valečić (University Berkeley, SAD), Matias Biljaka (HAVK Mladost) i Dario Rakovac (Primorje EB).

Buha s 5, te Lazić i Biljaka s po 4 pogotka bili su najučinkovitiji protiv Australaca. 

U drugoj skupini vaterpolskog turnira Francuska, Velika Britanija, Koreja, Rusija i SAD

Univerzijada, koja traje do 14. srpnja, službeno će započeti 3. srpnja. Ceremonija otvaranja s početkom u 21 sat održat će se na stadionu San Paolo u Napulju. Ovogodišnja ljetna Univerzijada odnosno Svjetske sveučilišne igre okupile su oko šest tisuća sportaša iz 112 država, koji će se natjecati u ukupno 18 sportova. Hrvatski sportaši, njih 80-ak, nastupit će u osam sportova. Osim u vaterpolu još u košarci (muški), atletici, taekwondou, streličarstvu, gimnastici, ritmičkoj gimnastici i judu u kojem će se natjecati Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka, i to u kategoriji do 63 kilograma. Oberan će na tatami 5. srpnja.

FOTO Antonio Vukojević, vratar Jug Croatia osiguranja 
26. travanj 2024 13:11