StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

VIDEO / 95 GODINA Dan kada je pogađao samo Mirko Braida, kada je Jug odigrao svoju prvu službenu utakmicu...

28. lipnja 2019. - 12:36

Jugaši su prvo javno plivačko natjecanje i vaterpolsku utakmica odigrali 28. lipnja 1924. godine. Suparnik je bio Penatur na Porporeli. Rezultat je bio 3:0 za Jug, a u povijesti dubrovačkog kluba je ostalo zapisano kako su u toj prvoj utakmici u 'crveno plavoj' kapici nastupili Riko Drobnić, Ljubo Merlo, Ante Zakarija, Rudi Reš, Luka Zlošilo, Toni Depolo i Mirko Braida koji je dao sva tri gola.

U plivanju je na 50 metara u juniorskoj konkurenciji pobijedio Tonko Poković, dok je drugi bio Milo Medini, a kod seniora Ives Bogdanović ispred Špira Bjeladinovića. Stazu od Porporele do Lokruma, oko 1420 metara, preplivao je Rudi Reš u vremenu od 24 minute.

Igrale su i rezervne momčadi, a rezultat te utakmice je bio neodlučan 2:2. Pogotke za Jug postigli su Fabris i Ratković, a za Penatur Kipre i Ljubišić. U kronici je ostao zapisano: «Penatur je slabo pucao, ali veoma lijepo kombinirao». Za drugu momčad Juga igrali su Bjeladinović, Ratković, Fabris, Pekas, Baletin…

Danas, 95 godina od prve službena utakmica u povijesti, vitrine Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje su nakrcane trofejima. Prigodni film je đir kroz tu bogatu povijest.

26. travanj 2024 18:17