StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

ITALIJA Nastavili niz: PRO Recco 14. put uzastopno, a Marko Bijač osvojio 14. klupski trofej!

26. svibnja 2019. - 20:32
PRO Recco je nastavio niz. Od 2006. je prvak Italije, dakle, 14. put uzastopno, ukupno 33. put. Prije točno 60 godina osvojio je svoj prvi naslov državnog prvaka. Dobio je Bresciu s 11:10 u finalu završnog turnira 100. prvenstva Italije koji se igrao u Trstu. Vodio je s 9:5 i 10:6. Brescia je imala zadnji napad za izjednačenje, ali nije uspjela, kao što nije uspjela ni prethodnih sedam finala.

I Marko Bijač je tako nastavio svoj niz. Prethodne tri sezone slavio je s Jugom osvajanje prvenstva Hrvatske, a sad je u svojoj prvoj sezoni u kapici PRO Recca otišao do kraja u prvenstvu Italije. U finalu je branio čitavu utakmicu. Bijač je ukupno četiri puta s Jugom bio prvak Hrvatske, tri puta pobjednik Kupa Hrvatske i isto toliko puta pobjednik Regionalne lige, te jednom prvak Europe i osvajač europskog Superkupa. S PRO Reccom je ove godine osvojio duplu domaću krunu (Kup i sad prvenstvo). Od kad je standardni član prve momčadi Bijač je osvojio 14 klupskih trofeja.

Osim Bijača još je jedan hrvatski igrač doprinio slavlju PRO Recca, Zagrepčanin Luka Bukić (jedan pogodak u finalu), te, naravno, najuspješniji vaterpolski trener svih vremena, 71-godišnji Ratko Rudić, četverostruki olimpijski pobjednik, trostruki svjetski i četverostruki europski prvak. Drugi Dubrovčanin u kapici PRO Recca, Nikša Dobud, ove sezone nakon što mu je istekla četverogodišnja suspenzija nema pravo nastupa u prvenstvu Italije i Kupu Italije već samo u europskoj Ligi prvaka. U kapici PRO Recca su i dva bivša Jugaša, Crnogorac Aleksandar Ivović (igrao u sezoni 2012./13.), koji je s tri pogotka bio prvi strijelac finala te Talijan Vicenzo Renzuto Iodice, a koji je kapicu Juga nosio prošle sezone. 
 
PRO Recco je finale završnog turnira prvenstva Italije izborio pobjedom protiv BMP Sport Management s 11:3. 
26. travanj 2024 08:23