StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠENO FINALE DOIGRAVANJA ZA VATERPOLSKOG PRVAKA HRVATSKE

TRE, TRE, TRESE SE Jug Croatia osiguranje po 15. put prvak Hrvatske!

19. svibnja 2019. - 19:53
Jugaši su obranili naslov prvaka Hrvatske. Četvrti put uzastopno, a 15. put ukupno su prvaci Hrvatske. Osvojili su 64. trofej u povijesti kluba. U finalnoj seriji 28. prvenstva Hrvatske ostvarili su čistih 3:0 protiv Mladosti koja je imala 'jedinicu' u doigravanju. Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a, uručio je pokal prvaka kapetanu Jug CO Xaviju Garciji.

Treća utakmica finala? Hrvoje Benić je prvi pogodio. Pokazao je Jugov branič koliko ima silovit udarac. Uzvratio je Antonio Petković, ali ne po onome po čemu je poznat – silovitom udarcu – već sjajnim lob udarcem. Luka Lozina je nakon dodavanja Mara Jokovića izborio igrača više, Aleks Papanastasiou je pobjegao iza leđa Petkoviću. Vidio je to Xavi Garcia te uposlio Grka za 2:1. Na drugoj strani Branimir Herceg je izborio igrača više, a Petković izjednačio na 2:2. Sad je tukao silovoto. Jug je odmah vratio prednost. Garcia za Lozinu čiji udarac brani Ivan Marcelić uz pomoć stative. Marko Žuvela je prvi stigao do odbijene lopte te pogodio. U 6. minuti Jug CO je prvi put stekao dva pogotka viška (Benić opet s igračem više). Sjajno je na drugoj strani s igračem više pogodio Miloš Ćuk (3:4).  

Mladost je izjednačila početkom druge četvrtine (Lovre Miloš), a Joković sjajno pogodio iz daljine te vratio branitelja naslova u plus. Mladost je tri minute prije kraja druge četvrtine izjednačila na 5:5. Odlično je uplivao Konstantin Kharkov te izašao kao pobjednik iz dvoboja s Toni Popadićem. Jug je opet imao brz odgovor. Izborio je igrača više, Filip Kržić je bio asistent, a Luka Lončar strijelac (5:6). Dvije minute prije kraja Lončar je imao zicer, ali je Marcelić upisao veliku obranu. Potom odlična akcija Mladosti – Ćuk za Ivana Buljubašića (6:6), koja je na poluvremenu imala pogodak viška (kontra Miloša), a u trećoj u dva navrata i vodstvo od dva pogotka (8:6 Petković, a nakon što je Joković provukao loptu između prve stative i Marcelića, Miloš je naciljao za 9:7). Potom bomba Benića (9:8). Na isti način – silovito - za 9:9 pogodio je Daniil Merkulov. Mladost je opet povela pogotkom Franka Lazića s igračem više, a Žuvela s igrače više izjednačio na 10:10. Tri sekunde prije kraja treće četvrtine Joković je svojim trećim pogotkom donio prvu prednost Jugu u nastavku (11:10).

Početkom posljednje četvrtine bjeg Papanastasioua za 12:10, te velika obrana Popadića nakon koje je sjajno uplivao Loren Fatović, asistirao Garcia za 13:10 (pet minuta prije kraja). Buljubašić je prekinuo niz Jugaša (11:13 četiri minute do kraja). Kad je Lozina isplivao kontru te zakucao za 14:11 minutu i 37 prije kraja Jugaši su mogli početi slaviti...
HAVK Mladost – Jug CO 11:14
ZAGREB Bazen na Savi. Gledatelja 400. Suci: Bianco i Castagnola (obojica iz Italije).
HAVK MLADOST: Marcelić (11 obrana), Radu, Miloš (3), Čagalj, Ćuk (1), Petković (3), Anzulović, Lazić (1), Bajić, Biljaka, Buljubašić (2), Kharkov (1), Sučić, Herceg. Trener: Zoran Bajić.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić (8 obrane), Macan, Fatović (1), Lončar (1), Joković (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (1), Kržić, Žuvela (2), Benić (3), Papanastasiou (2), Vukojević, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: HAVK Mladost 13/4, Jug CO 12/5
Peterci: HAVK Mladost -, Jug CO -
Četvrtine: 3:4, 4:2, 3:5, 1:3.
 
Zasluženo Jug!
Niz tehničkih pogrešaka u četvrtoj četvrtini su nas skupo koštali. Jugaši su iskoristili te greške te zasluženo osvojili naslov prvaka Hrvatske. Bili smo pravi suparnik Jugu u finalu - rekao je Zoran Bajić, trener Mladosti. 

- Bila je teška utakmica i teška serija. Čestitam Mladosti, ali prvenstveno mojim igračima koji su danas krenuli dosta dobro, ušli u jednu rupu u drugoj i trećoj četvrtini, ali potom bili opet dobri. Zadovoljan sam s 3:0 u finalu - istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug CO. 

- Obrana nam nije funkcionirala u ovoj trećoj utakmici finala, ali smo se na kraju obranili kad je bilo najvažnije, napravili nekoliko kontri te riješili utakmicu. Kraj sezone je kruna sezone. Među osam najboljih smo momčadi Europe. Nikad prije nismo ranije osigurali nastup na Final 8. Ne idemo u Hannover na završni turnir opušteno. Favoriti nismo, ali ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat - rekao je Jugov trener. 
 
HAVK Mladost - Jug CO 0:3
Prva utakmica, srijeda, 8. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO 0:1 (4:10), druga utakmica, subota, 11. svibnja, Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost 0:2 (10:9), treća utakmica, nedjelja, 19. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO 0:3 (11:14)

26. travanj 2024 21:00