StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

FINAL 6 U GRUŽU Zlato uzeo Cattaro kojeg su jedino dobili Jugaši, a koji na kraju nisu uzeli ništa

19. svibnja 2019. - 15:12
Cattaro je u Gružu podigao pokal pobjednika Final 6, završnog turnira Regionalne lige za kadete na kojem su nastupila po tri sastava iz Hrvatske i Crne Gore. I dok su Crnogorci stigli s tri najbolja sastava sa svog prvenstva (prvak Jadran Carine, drugi Cattaro, a treći Primorac iz Kotora), od hrvatskih je izostao prvak, riječko Primorje EB, umjesto kojeg je uskočila zagrebačka Mladost, a koja je bila četvrta na državnom prvenstvu u Rijeci (Jug CO je ove godine doprvak Hrvatske, izgubio je u finalu od Primorja EB, a broncu je osvojio splitski Jadran koji je u utakmici za treće mjesto savladao Mladost).

Srebro na Final 6 Regionalne lige osvojio je splitski Jadran, a broncu hercegnovski Jadran Carine. Jug Croatia osiguranje je četvrti, Primorac iz Kotora peti, a zagrebačka Mladost šesta.

Jugaši su nastup na Final 6 otvorili s dvije pobjede (HAVK Mladost 17:4 i Cattaro 9:8) nakon čega su upisali dva poraza, prvo od splitskog Jadrana s 11:7, a nakon toga od hercegnovskog Jadran Carine s 8:6. U posljednjem, 5. kolu, bili su s 18:14 uspješniji od Primorca iz Kotora.

Pod vodstvom Aljoše Lončarića i Vida Bogdana na Final 6 Jug CO je igrao u sastavu: Nikola Balić, Ivor Miljan Popović, Stjepan Brajović, Jakov Cvjetković, Zvonimir Miloglav, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Marko Piplica, Marko Glavinić, Lukša Čagalj, Ivano Vlahović, Vlaho Pavlić, Nikša Brzica, Bruno Đuho, Davor Paviša, Jure Jarak i Bruno Bobić.
Vučković, Bjelica i Vodopivec
Konačni poredak: 1. Cattaro 12 bodova, 2. Jadran Split 12 bodova, 3. Jadran Carine (HN) 9 bodova, 4. Jug CO 9 bodova, 5. Primorac Kotor 3 boda, 6. HAVK Mladost bez boda. 

Tko je prvi, a tko drugi, te tko je treći, a tko četvrti, odlučivali su međusobni rezultati: Cattaro je s 11:10 dobio splitski Jadran, dok je Jadran Carine s 8:6 bio bolji od Jug CO.

Prvi strijelac turnira bio je Balša Vučković (Primorac Kotor) s 27 pogodaka, najboljim vratarom proglašen je Andrija Bjelica (Cattaro), dok je Petar Vodopivec (Jadran Split) izabran za najboljeg igrača. Trofej Fair play dobila je HAVK Mladost.

26. travanj 2024 20:17