StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 11. KOLO: BPM SPORT MANAGEMENT - JUG CO 11:11

I DALJE NEPORAŽENI U EUROPI Jugaši zadržali šest bodova više u odnosu na prvog pratitelja!

27. ožujka 2019. - 22:10
Jugaši su i dalje neporaženi u skupini 'B', i dalje imaju velikih šest bodova više od prvog pratitelja, BPM Sport Managementa, kod kojeg su u 11. kolu uzeli bod (11:11) i od kojeg su bolji u međusobnim ogledima (pobjeda u Gružu 9:8). Tri kola su do kraja natjecanja. U igri je još devet bodova. Matematički, još nisu osigurali prvu poziciju u skupini, međutim, sad više nitko ne dvoji kako će u tome uspjeti.

Kao i protiv aktualnog prvaka Europe u njegovom domu, Olympiacosa, do jučer jedinoj utakmici u kojoj nisu pobijedili u skupini ove sezone (10:10), tako i sad kod prvog pratitelja imali su u završnici utakmice vodstvo od dva razlike (9:7 u Pireju, sad prvo 10:8, a potom 11:9) i igrača više pri rezultatu 11:9 za otići na plus tri.  Zatim, na ulasku u zadnju minutu, kad je domaćin stigao na pogodak zaostatka, novog igrača više. Ni tu priliku, nažalost, nisu uspjeli iskoristiti. Domaćin je izjednačio 10 sekundi prije kraja. I opet prilika za pobjedu, ali je u prezadnjoj sekundi utakmice Lazović, vratar BPM Sport Managementa, obranio udarac Lozine.

Međutim, unatoč tome što nisu uspjeli dobiti, kako u Pireju, tako sad i u Busto Arsizu, rezultati koje su ostvarili ove sezone u najjačem europskom klupskom natjecanju su iznad svih očekivanja. Jugaši su bez poraza u jedanaest utakmica od kojih su dobili devet!
 
32 MINUTE 11. KOLA
  
PRVA ČETVRTINA
Poveli su Jugaši u svom drugom napadu nakon što su se obranili dva puta. Merkulov je prvi pogodio. Nakon toga prvi igrač više na utakmici, i to domaćina. Damonte je izjednačio na 1:1 sa svoje desne strane poviše glave Popadića. Bio je isključen Joković. Nakon što Jug nije uspio u napadu, Popadić upisuje veliku obranu zaustavivši udarac Alesianija. U nastavku napada isključen je Benić, a Dašović pogađa za vodstvo prvo domaćina u 4. minuti. Valentino je zatim isključen, prvi napad s igračem više Juga i novi pogodak Merkulova. Naciljao je uz desnu stativu vratara BPM Sport Managementa. Zatim je isključen Kržić. Jug se prvi put obranio s igračem manje, te potom preko Lozine, kojeg je proigrao u dva metra Žuvela, dolazi do nove prednosti. Izjednačio je Luongo u trenutku kad je talijanski sastav imao dva igrača više (Joković drugo isključenje, te Macan prvo). Jug ne korsiti igrača više (Dolce isključen). Brani se Jug, ali i BPM Sport Management. Zatim još jednom Jug, koji ima igrača više. Jokovićev pokušaj je završio u bloku. Domaćin je potom zatresao mrežu Juga, ali je već vrijeme bilo isteklo, te je ostalo 3:3.

DRUGA ČETVRTINA Lazović brani udarac Merkulova, nakon toga Popadić zaustavlja pokušaj Brunija. Lozina je isključen u prvim sekundama 11. minute, a Popadić upisuje potom novu obranu, te još jednu nakon što je domaćin imao novi napad. Isključen je potom Di Somma, ali Lazović brani pokušaj Garcie. Damonte u 13. minuti vara Jugovu obranu, pogađa s desne strane kad je domaćin bio s igračem više (isključen Papanastasiou). Potom je Jug s igračem više, ali ne ide Jokovića. Benić je u 14. minuti drugi put isključen, ali pokušaj domaćina je završio u bloku. Zatim je Lončar zaradio peterac nakon što ga je proigrao Garcia. Papanastasiou trese stativu umjesto mreže. Nakon toga i Merkulov s igračem više trese stativu. Srećom, nije išlo ni domaćina.

TREĆA ČETVRTINA Prvi napad – domaćin ima 2 pogotka viška. Zaradio je isključenje, a Bruni je ostao sam ispred Popadića. Fatović nakon toga prekida post od 11 minuta i 49 sekundi bez pogotka. Svega 48 sekundi poslije Fatović je izjednačio. Dolce se potom oslobodio Fatovića u dva metra, te šraubom savladao Popadića (6:5). Popadić u 20. minuti upisuje novu veliku obranu nakon čega je Jug zaradio igrača više (Dolce), te izjednačio (Papanastasiou). Ali, nakon dosta razgovora suci ne priznaju pogodak. Vraćaju sve natrag. Jug je opet u napadu. Novi igrač više. Lončar je pogodio. Sad je 6:6. U 22. minuti Damonte je isključen, a Papanastasiou strijelac za vodstvo 7:6. Izjednačio je Luongo, ni dvojica u bloku, a ni Popadić nisu uspjeli zaustaviti kapetana domaćih. Potom pogreška Jugaša, domaćin je prodao kontru. Alesiani je ostao sam na desnoj strani. Opet je domaćin imao prednost. Zatim Merkulov – Lazović obrana, ali novih 30 sekundi napada za Juga. Ovaj put je Benić precizan – 8:8. Jug se obranio u preostalih 13 sekundi.

ČETVRTA ČETVRTINA Točno sedam minuta prije kraja utakmice novo vodstvo Juga. Macan je pogodio. Alesiani je nakon neuspjelog napada domaćina isključen, a Benić donosi Jugu prvo osjetno vodstvo na utakmici. Markulov je isključen , a Damonte pogodio pet i pol minuta prije kraja. Papanastasiou odmah vraća plus dva. Zatim Jug ne koristi igrača više za plus tri. Nakon toga je isključen Lončar, ali brani se Jug te ima kontru, međutim, Fatović nije uspio pobjeći svom čuvaru. Dvije minute i 10 sekundi prije kraja Joković je pogodio stativu iz daljine. Domaćin ima napada na ulasku u zadnje dvije minute. Luongo je neprecizan, ali Jugaši rade prekršaj u napadu, te je minutu i pol prije kraja domaćin došao u novu priliku, koju je sad iskoristio (Luongo minutu i 17 prije kraja 10:11). Jug ima igrača više, ali opet ne uspjeva. Domaćin je potom izborio igrača više (Papanastasiou), te 10 sekundi prije kraja izjednačio (Damonte). Zadnji pokušaj Jugaša, već spomenuti Lozine zaustavlja Lazović....
 
BPM Sport Management – Jug CO 11:11
BUSTO ARSIZIO Gledatelja 400. Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Sebastien Dervieux (Francuska).
BPM SPORT MANAGEMENT: Lazović, Dolce (1), Damonte (4), Alesiani (1), Fondelli, Di Somma, Drašović (1), Bruni (1), Mirarachi, Luongo (3), Casasola, Valentino, Nicosia. Trener: Marco Salvadorr Baldineti.
JUG CROATIA OSIGURANJE: Popadić, Macan (1), Fatović (2), Lončar (1), Joković, Garcia, Lozina (1), Merkulov (2), Kržić, Žuvela, Benić (2), Papanastasiou (1), Vukojević. Trener: Vjekoslav Kobešćak.
Igrač više: BPM Sport Management 15/8, Jug CO 14/6
Peterci: Jug CO 1/0
Četvrtine: 3:3, 1:0, 4:5, 3:3.
Skupina 'B'
Preostali susreti 11. kola: Szolnoki - Spandau 04 14:6, HAVK Mladost - Olympiacos (u tijeku), WASPO Hannover - Jadran Split 9:8.

Poredak: 1. Jug CO 29 bodova, 2. BPM Sport Management 23 boda, 3. Olympiacos (utakmica manje) 18 bodova, 4. Szolnoki 18 bodova, 5. HAVK Mladost (utakmica manje) 8 bodova, 6. Jadran Split 9 bodova, 7. WASPO Hannover 9 bodova, 8. Spandau 04 7 bodova.

U 12. kolu, 13. travnja, Jug CO je gost Szolnokija.

27. travanj 2024 03:33