StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 11. KOLO: BMP SPORT MANAGEMENT - JUG CO (19 SATI)

DERBI KOLA 'Igraju tipično talijanski, (pre)agresivno, uvijek je to na granici isključenja'

27. ožujka 2019. - 12:39
U Gružu je prije gotovo četiri mjeseca, u prvom ogledu, bilo 9:8 za Jug CO. Bio je to tada sudar sastava sa stopostotnim učinkom u prva tri kola u skupini 'B'. Jugaši su i danas, nakon novih sedam kola, gotovo savršeni, a ne ide loše ni BMP Sport Managementu. On je i dalje drugi, a tako će biti i nakon što se ogledaju večeras u Busto Arsiziu u 11. kolu.

Hrvatski prvak je jedini sastav bez poraza. Dobio je čak devet od deset utakmica. BMP Sport Managementu je svaki dolazak u Hrvatsku prisjeo. Naime, osim u Dubrovniku izgubio je u Splitu od Jadrana, a iz Zagreba se vratio (samo) s bodom nakon ogleda s Mladosti. Međutim, slavio je u svim ostalim utakmicama, te ima samo šest bodova manje od Gruža, ali četiri više od trećeg Olympiacosa, aktualnog prvaka Europe, koji je jedini uspio ostati neporažen protiv Juga. Ne u Gružu gdje je potopljen, već kod kuće.

BPM Sport Management je savršen kod kuće. I on je u svom domu dobio branitelja naslova u kojem još ima igrati s Jugom te WASPO Hannoverom, domaćinom Final 8. Do elite je stigao kroz kvalifikacije. I u njima je bio bez greške.

- S pravom nose epitet neugodnog i respektabilnog suparnika – rekao je Maro Joković, Jugov reprezentativac.

Još uoči prvog ogleda je isticao: 'Igraju tipično talijanski, (pre)agresivno, uvijek je to na granici isključenja'.

Gledali su u Gružu snimke. Vidjeli i kako su dobili kod kuće Olympiacosa.

- S neugodnom zonom ‘M’ su napravili problem Olympiacosu, ali i ostalima. Uglavnom, u obrani su odlični. Dobar im je i kontranapad. U napadu, onako na prvi pogled, dosta nepovezano, ali opasni – snimio je Joković još prije BMP Sport Management. Njega i Xavija Garciju, koji tvore najjaču desnu stranu, najviše se pribojavaju u redovima drugoplasirane momčadi skupine.

Jugaši su već osigurali plasman na završni turnir. U zadnja četiri kola u skupini za cilj imaju sačuvati pozciju broj jedan. Vjeko Kobešćak, Jugov trener, zadovoljan je kako njegova momčad igra u posljednje vrijeme. Nema tko neće podvući kako su danas daleko bolji nego na početku sezone. Joković i Garcija nisu jedini aduti hrvatskog prvaka.

Derbi 11. kola skupine 'B' u kojem drugi dočekuje prvog počinje u 19 sati (Arena sport 2).
Jugovih 13
Od mlađih u Italiji su Filip Kržić i Marko Žuvela. Dakle, večerad od 19 sati u kapicama Jug CO protiv BMP Sport Managementa bit će Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Luka Lozina, Daniil Merkulov, Filip Kržić, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Alex Papanastasiou i Antonio Vukojević.
Jug CO 28...
U 11. kolu još igraju Szolnoki - Spandau 04, HAVK Mladost - Olympiacos, te WASPO Hannover - Jadran Split.

Poredak: 1. Jug CO 28 bodova, 2. BPM Sport Management 22 boda, 3. Olympiacos 18 bodova, 4. Szolnoki 15 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Jadran Split 9 bodova, 7. Spandau 04 7 bodova, 8. WASPO Hannover 6 bodova.
 

26. travanj 2024 08:03